Minister kommer til offentligt møde på Høvelte Kaserne

Emne: Dansk forsvar og amerikansk sikkerhedspolitik.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen taler om den nye forsvarsaftale, ved det offentlige møde på Høvelte Kaserne den 16. april.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen taler om den nye forsvarsaftale, ved det offentlige møde på Høvelte Kaserne den 16. april.

FORSVAR  Venstre inviterer til et offentligt møde med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og USA-eksperten, MF Mads Fuglede, på Høvelte Kaserne.

Overskriften er: 'Dansk forsvar og amerikansk sikkerhedspolitik'.

I et oplæg til mødet hedder det:
'Situationen for Danmark har ændret sig siden Ruslands annektering af Krim i 2014 og krigen i Østukraine. Dansk sikkerhed begynder nu i Baltikum med overvågningsfly i luften, med et NATO-bidrag på 200 soldater på landjorden i Estland og med mere overvågning til vands i Arktis samt udvidelse af specialstyrker. Derudover udvikler 25 EU-lande en selvstændig forsvarssøjle - uden Danmark, Malta og Storbritannien.

USA presser desuden de øvrige NATO-lande til at løfte en større del af forsvarsudgifterne, samtidig med at de flytter fokus til Fjernøsten og Stillehavet.'

Arrangementet finder sted mandag, den 16. april og begynder kl. 19:00 til 21:00, idet porten åbnes kl. 18:30. Mødet foregår i auditoriet.

Borgmester Karsten Längerich byder velkommen, hvorefter oberst Mads Rahbek, chef for Livgarden, orienterer om Den Kgl. Livgarde og om det nye forligs betydning for Livgarden.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen taler om den nye forsvarsaftale. Efterfølgende fortæller Mads Fugledes, under overskriften: 'America First' - hvordan påvirker det NATO?.

Efter pausen er der politisk debat med mulighed for at stille spørgsmål til politikerne.

Alle kan deltage, men af hensyn til sikkerheden er tilmelding nødvendig senest den 12. april kl. 22:00. Kontakt: Formand for Venstre i Allerød, Niels Kirkegaard, mobil: 40 45 28 64, mail: niels@kirkegd.dk