S-toget kører ikke i den kommende weekend

Serviceoplysning til Blovstrød-borgerne: Det nye signalsystem skal testes i weekenden, hvorfor S-toget mellem Hillerød og Gentofte erstattes af togbusser.

S-toget kører ikke i weekenden, men der indsættes togbusser. Foto: AOB

S-toget kører ikke i weekenden, men der indsættes togbusser. Foto: AOB

TOGBUSSER  Hvis man har planer med at skulle køre med S-toget i weekenden, så skal man lige ændre dine planer en smule. S-toget mellem Hillerød og Gentofte kører nemlig slet ikke i den kommende weekend - den 3. og 4. marts -  da det nye signalsystem skal testes. I stedet indsættes der togbusser, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

“Vi er i gang med det sidste arbejde mellem Jægersborg og Hillerød, som er den første strækning med det nye signalsystem på S-banen. Det eneste, vi mangler, er at få de sidste funktioner i systemet på plads. Og det gør vi igennem en softwareopdatering, som skal testes i den kommende weekend”, siger Søren Boysen, der er teknisk direktør i Banedanmark.

Ikke populært men nødvendigt
Banedanmark er godt klar over, at aflysninger af togdriften ikke er populær. “Jeg erkender fuldt ud, at det er generende for passagerne, at der skal en ekstra weekendspærring til. Men det er desværre nødvendigt og den bedste løsning i situationen.

Vi vil ikke udrulle en systemopdatering uden, at den er gennemprøvet, og vi har fået tilfredsstillende resultater. Ved at gøre det på denne måde, så reducerer vi risikoen for uventede forstyrrelser for passagererne. Og vi har haft en tæt dialog med vores leverandør og gennemgået processerne for at sikre så vidt muligt, at vi får tilfredsstillende resultater efter denne testweekend”, siger Søren Boysen og fortæller, at weekendaflysningerne i den kommende weekend er den første af to aflysninger dette forår.