Ny PAS-service fra kommunen

Nu kan du slippe for ubehagelige overraskelser tæt på din ferie mht. fornyelse af dit pas.

Allerød Kommune har fået et nyt system, som sender et påmindelsesbrev, hvis ens pas udløber om mindre end tre måneder. Foto: AOB

Allerød Kommune har fået et nyt system, som sender et påmindelsesbrev, hvis ens pas udløber om mindre end tre måneder. Foto: AOB

SERVICEUDVIDELSE Når ferien står for døren, og man i sidste øjeblik finder ud af, at passet er ved at udløbe. Hvad så?

Det er en situation, som nok flere har stået over for - men nu er der hjælp at hente. For Allerød Kommune har nemlig fået et nyt system, som sender et påmindelsesbrev, hvis ens pas udløber om mindre end tre måneder.

Det er en serviceudvidelse, som har til formål, at give dig en påmindelse, hvis dit pas er ved at udløbe. Samtidig giver det også en bedre mulighed for at bestille nyt pas. Påmindelsesbrevet informerer dig nemlig også om selvbetjeningsløsninger på kommunens hjemmeside, hvor du kan læse relevant information. På den måde går færre forgæves grundet mangler i forbindelse med pasudstedelsen. Det er eksempelvis vigtigt, at medbringe dit gamle pas, at barnet er med hvis der er tale om et børnepas, eller at du har husket samtykkeerklæring fra begge forældre ved fælles forældremyndighed.

Ordningen er allerede startet op i februar måned, og der er allerede nu udsendt 336 meddelelser. Påmindelsesbreve udsendes via digital post og sendes derfor kun til borgere over 15 år. Allerød Kommune håber og tror, at borgerne vil tage godt imod dette nye initiativ.

Det ville være smart, hvis samme ordning kunne ske i forbindelse med kørekortfornyelse!