Ældre-ønsker

Hvordan skal jeg bo, når jeg bliver ældre? Del dine tanker med kommunen.

Allerød Kommune vil gerne gennem interviews forsøge at komme nærmere på borgernes ønsker, behov og forventninger. Temafoto: AOB

Allerød Kommune vil gerne gennem interviews forsøge at komme nærmere på borgernes ønsker, behov og forventninger. Temafoto: AOB

ANALYSE Allerød Kommune vil gerne tale med borgere i alderen 55-60 år om deres ønsker, behov og forventninger.

Hvordan skal jeg bo, når jeg bliver ældre? Hvad er mit behov, og har jeg en drøm? Hvis du er mellem 55-60 år og bor i Allerød Kommune, har du nu mulighed for at dele dine tanker og forventninger til fremtidens boliger for ældre med kommunen.

Allerød Kommune vil nemlig gerne gennem interviews forsøge at komme nærmere på borgernes ønsker, behov og forventninger.

Ud over at tale med Allerød-borgere skal analysen også inddrage erfaringer fra andre kommuner og lande, tale med interessenter på ældreområdet samt se på om Allerød Kommune har de rigtige boligformer for ældre, oplyses det i en pressemeddelelse.

"Hvis vi skal fremtidssikre Allerød for de borgere, der i dag er i deres 50-60'ere, så er det vigtigt, at vi allerede nu kigger på, hvad behovet er. Derfor er analysen om fremtidens boligformer en del af budgetforliget for 2018. For vi skal som byråd kunne træffe politiske beslutninger, der sikrer de optimale rammer for fremtidens ældre," siger borgmester Karsten Längerich om analysen.

Mange flere ældre
Formand for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget, Jesper Holdflod Pallesen, bakker op om analysen og tilføjer:

"Demografiudviklingen i Allerød Kommune peger på en væsentlig udvikling i antallet af ældre de næste år. Fremtidens boligformer skal derfor medtænke, at der skal være de bedste rammer for at yde pleje og omsorg – både for borgeren og medarbejdere. Samtidig bliver flere også mere aktive og friske i deres senior-år, og derfor skal vi huske også at tænke i mindre og større bofællesskaber med gode muligheder for at komme ud og rundt."

Vil du være med?
Allerød Kommune vil gerne i kontakt med borgere i alderen 55-60 år, for at interviewe dem om deres fremtidige drømme om boliger i Allerød, og for at sikre en bred dataopsamling, skal gruppen repræsentere kommunen bredt.

Hvis du ønsker at give dit besyv med og påvirke udviklingen af fremtidens boligformer i Allerød Kommune, så send en mail til udviklingskonsulent Birgitte Harild: birh@alleroed.dk senest 7. november,' opfordrer kommunen og fortsætter:

Du må meget gerne skrive lidt om dig selv: Hvor og hvordan bor du i dag, hvor gammel er du, civilstand og hvad arbejder du med? Vi håber at høre fra dig – vi har brug for dine tanker.

Som en del af undersøgelsen vil Allerød Kommune invitere til et borgerevent først i december, hvor der er mulighed for at høre yderligere om analysen og vejen til fremtidens boligformer.