Vil Allerød Kommune ofre vagtværn mod indbrud? Det vil Gentofte!

Gentofte vil hyre vagter mod indbrud: “Det er også velfærd at kunne leve i tryghed”

Gentofte Kommune er stærkt plaget af indbrud og har mistet troen på, at politiet kan hjælpe. Temafoto

Gentofte Kommune er stærkt plaget af indbrud og har mistet troen på, at politiet kan hjælpe. Temafoto

VAGTVÆRN Lige som Blovstrød er Gentofte Kommune stærkt plaget af indbrud og har mistet troen på, at politiet kan hjælpe. Med borgmester Hans Toft i spidsen vil kommunen nu hyre et vagtværn, der dels skal være synligt og dels skal stresse tyvene. Det skriver berlingske.dk i dag og uddyber sagen:

Blandt andet har Charlotte de Neergaard oplevet at overraske en tyv ved sit hjem.: Et knust kældervindue og et gennemrodet hus mødte for et års tid siden Charlotte de Neergaard, da hun en torsdag eftermiddag vendte hjem til sit hus i Charlottenlund i Gentofte Kommune. Hun havde ellers kun været væk de 15-20 minutter, det tager at hente børnene i skole.

Fire timer før politiet kom
“Vi overraskede tyven i haven. Jeg ringede faktisk til politiet, mens jeg stod og kiggede på, at han løb ud over jernbanesporene. Men der gik fire timer, inden politiet kom,« fortæller Charlotte de Neergaard, der bor i et område, der er udsat for mange indbrud.

I fremtiden vil Charlotte de Neergaard dog sandsynligvis kunne ringe til det vagtværn, som Gentofte Kommune vil hyre til at hjælpe borgerne. Ifølge borgmester i Gentofte Kommune, Hans Toft er idéen at opdele kommunen i fire zoner med en vagt i hver. Udover at have en præventiv virkning i kraft af synlighed i bybilledet og på villavejene, så skal butikker og private borgere også kunne ringe til vagterne, hvis de bliver bestjålet eller har haft indbrud.

Vagten kan dog ikke foretage en anholdelse kun stresse tyven ved at lyse på vedkommende eller tage billeder. Ifølge Hans Toft er det nemlig ikke kun de mange tyverier og indbrud, der er et problem. Han mener også, at politiets manglende prioritering af sagerne er problematisk.

Fantastisk
Charlotte de Neergaard kalder Gentofte Kommunes planer om at oprette et vagtværn for ‘fantastisk’. Vi er mange, der har fået alarmer og kameraer. En uge efter vi havde indbrud, fik vi gitter for vores kældervinduer. Vores hus er blevet et helt Fort Knox, siger hun.

Selv om hun er glad for, at kommunen gør noget for, at borgerne kan føle sig mere trygge, er hun urolig for, om det er nok.

“Så bliver det synligt for enhver, at vi er en kommune, der ikke vil acceptere indbrud,” tilføjer hun.

Er det en god idé?
På baggrund af AOBs artikler om de mange indbrud her i Blovstrød, har der været en livlig debat på Facebook om problemerne. Mange er kommet med flere forslag om hvordan vi kan sikre os bedre mod ubudne gæster. Er Gentofte Kommunes idé med at hyre vagtværn en god idé? Hvad mener du? Og har kommunen mon sat midler af til denne foranstaltning?