Blackfoot-spejderne forvandler spejdergrunden

På søndag den 4. november er der store-plantedag hos Blackfoot-spejderne med hjælp fra Hedeselskabet.

Græsset fjernes, der hvor træerne skal stå, ved hjælp af mange frivillige. Foto:   Michael Degn Timm

Græsset fjernes, der hvor træerne skal stå, ved hjælp af mange frivillige. Foto: Michael Degn Timm

FORVANDLING 20.000 kvadratmeter spejdergrund på Sandholmgårdsvej ligner stadig en boldbane - bare med mere ukrudt og flere muldvarpeskud - men på søndag kommer den til at se helt anderledes ud.

Allerede i sidste weekend har der været en arbejdsdag, hvor 50 frivillige har været i gang med at forberede grunden på, at der bliver plantet træer i det område, hvor der i forvejen er placeret en shelter.

DDS Blackfoot Bloustrød har søgt om støtte til dette lokale projekt og har fået 25.000 kr. hos Hedeselskabet til beplantning af arealet omkring Skovmarkshytten.

”Ved hjælp af beplantningen bliver der tilføjet gemmesteder og hyggekroge til vores fantastiske spejdergrund. Samtidig bliver den integreret i den omkringliggende natur”, siger Fred Slüter, gruppelederen af Blackfoot Bloustrød.

Til at beskytte træerne vil de i de første to år være omgivet af et vildthegn.

Naturpleje
Hedeselskabet er en forening som leverer løsninger til naturpleje, miljøforbedring og klimatilpasning. Hedeselskabet investerer sine midler i de bedst tænkelige projekter, som bidrager til at udvikle natur, miljø, energi og levevilkår i Danmark.

Vildthegnet placeres og skal beskytte træerne mod bl.a. de sultne rådyr. Foto:   Michael Degn Timm

Vildthegnet placeres og skal beskytte træerne mod bl.a. de sultne rådyr. Foto: Michael Degn Timm

“Vi er meget taknemmelige for de midler, som Hedeselskabet sponsorerer vores drømme med. Vores vision er stadigvæk at bygge et friluftsparadis. Et Allerød Spejder Center som kan tilbyde børn, unge og voksne de bedste rammer omkring vores spejderarbejde. Det er et stort projekt, som vi har gang i, men med hjælp fra mange frivillige ildsjæle er vi sikre på at det nok skal lykkes,” slutter Frede Slüter.

Kaare Thyregod Madsen (t.v.) som har lidt mere grønne fingre end de fleste og tropsspejder Mads Bjerregaard (t.h.) som har været en kæmpe hjælp med bl.a. en gravemaskine. Foto: Michael Degn Timm

Kaare Thyregod Madsen (t.v.) som har lidt mere grønne fingre end de fleste og tropsspejder Mads Bjerregaard (t.h.) som har været en kæmpe hjælp med bl.a. en gravemaskine. Foto: Michael Degn Timm

Alle er velkomne til plantedagen søndag den 4. november fra kl. 10:00 til kl. 15:00, og ca. kl. 11:30 vil der være en markering af uddelingen på 25.000 kr. fra Hedeselskabets medlemspulje.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til: Fred Slüter, DDS Blackfoot Bloustrød, tlf.: 26 85 61 98.