'Spil Dansk Ugen 2018'

Den Kongelige Livgardes Musikkorps afholder den årlige gratis koncert for borgerne i kommunen.

Uge 44 er udnævnt til årets ‘Spil Dansk Uge’, og det kan Livgardens Musikkorps naturligvis ikke forbigå i tavshed. Pressefoto

Uge 44 er udnævnt til årets ‘Spil Dansk Uge’, og det kan Livgardens Musikkorps naturligvis ikke forbigå i tavshed. Pressefoto

KONCERT Fredag, den 2. november afholder ‘Den Kongelige Livgardes Musikkorps’ i samarbejde med Allerød Kommune den årlige gratis koncert for borgerne i Allerød. Det foregår sædvanen tro i Lillerødhallerne fra klokken 19:30 til 21.30.

Den Kongelige Livgardes Musikkorps fejrer ‘Spil Dansk Ugen 2018’ med en koncert, hvor den danske musik får lov til at være i højsædet. Den alsidige og populære sopran Kiki Brandt er solist, og Bjørn Sagstad dirigerer.

Uge 44 er udnævnt til årets ‘Spil Dansk Uge’, og det kan Livgardens Musikkorps naturligvis ikke forbigå i tavshed, især ikke fordi den danske musik i forvejen er kernen i musikkorpsets repertoire.

Danmarks måske mest betydelige komponist, Carl Nielsen, er på programmet med ouverturen fra operaen ”Maskarade”. Det er et værk, som kræver et orkester med stor virtuositet og temperament, og musikkorpset har brugt den ved flere store kongelige begivenheder.

En anden komponist, der er meget spillet ved det danske hof, er H.C. Lumbye, og her kan man blandt andet høre hans Koncert Polka, med solister fra musikkorpset.

Kiki Brandt vil tage sig af de populære sange fra nyere tid: Tommy Seebachs ”Under Stjernerne, Kaj Normann Andersens ‘Musens Sang’ og måske et nyere hit fra Melodi Grand Prix.

Dette er kun et lille udpluk af aftenens program, der også vil indeholde gode danske marcher, flere solister og mulighed for at synge med.

Pladserne til den populære koncert bliver besat efter ’Først til mølle’-princippet.