Julius Johansen kåret som olympisk håb

Blovstrød-rytteren fik stort skulderklap ved sportsgallaen Sport2017.

Julius Johansen fra Blovstrød betragtes som et af de største talenter nogensinde i dansk cykling. Arkivfoto

Julius Johansen fra Blovstrød betragtes som et af de største talenter nogensinde i dansk cykling. Arkivfoto

PRISVINDER  Den særdeles talentfulde unge cykelrytter Julius Johansen her fra Blovstrød vandt prisen 'Bestsellers Olympiske Håb' ved den årlige danske sportsgalla, Sport2017. Det skriver allerødnyt.dk og fortsætter:

Julius Johansen følger dermed i fodsporene på en række dygtige atleter, der efter at have vundet prisen har udviklet sig fra talentet til stjerner. 

Julius Johansen betragtes som et af de største talenter nogensinde i dansk cykling. Kun 18 år gammel er han allerede blandt de stærkeste ryttere på det danske banelandshold, og hans seks internationale medaljer det seneste år er et bevis på et ekstraordinært fysisk præstationsniveau og en usædvanligt mental viljestyrke.

Bestseller uddeler prisen som en del af det olympiske samarbejde med DIF, og med prisen følger 100.000 kr. Støtten skal hjælpe Julius Johansen på vej mod at opfylde drømmen om olympiske medaljer i 2020, hvor han er en stærk kandidat til at komme på podiet for Danmark i 4.000 m. holdforfølgelse eller endda i den individuelle disciplin omnium. 

“Ud over det åbenlyse talent ser vi en ung mand med en målrettethed og en vilje til at vinde. Hans fokus og hans dedikation er ekstraordinær, og hans evne til at holde begge ben på jorden trods de store forventninger gør ham til en fortjent vinder af prisen,” siger Bestsellers kommunikationschef, Jesper Stubkier.

Senest har Julius Johansen fået muligheden for at blive matchet med nogle af de bedste ryttere i verden, da han er blevet inviteret med på ProTour-teamet Quick-Steps træningslejr – en helt særlig ære taget hans unge alder i betragtning.

Blandt de tidligere vindere af prisen er olympiske og paralympiske medaljetagere som Sara Slot Petersen, Lotte Friis, Viktor Axelsen, Rikke Møller Pedersen og Daniel Wagner Jørgensen.

Fakta om Julius Johansen

Født: 1999
Sport: Cykling, 4.000 m. holdforfølgelse
Klub: Team Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde.
Junior Resultater: Guld ved Senior World Cup i Columbia 2017, 4.000 m. holdforfølgelse (bane) - Sølv ved Senior World Cup i Los Angeles 2017, parløb (bane) - Juniorverdensmester 2017, omnium og parløb (bane) - Juniorverdensmester 2017, landevejscykling (landevej) - Guld ved ungdoms-OL 2016, enkeltstart (landevej).