En festlig eftermiddag med lagkager og underholdning

Menighedsrådets traditionelle nytårsfest var igen med flotte lagkager og i år med underholdning af vokalkvartetten 'Intakt'.

Den ene lagkage var mere spændende end den anden, og der var stor variation på den dekorative udformning og på kagernes indhold. Foto: AOB

Den ene lagkage var mere spændende end den anden, og der var stor variation på den dekorative udformning og på kagernes indhold. Foto: AOB

NYTÅRSFEST  Ved Blovstrød Menighedsråds traditionelle nytårsfest i onsdags blev der også i år serveret lagkager - hele 10 forskellige, flotte hjemmelavede lagkager, som blev nydt med velbehag af de mange fremmødte. Det var dog de færreste, som fik smagt på alle de 10 kager.

Efterfølgende havde menighedsrådet engageret den musikalske gruppe ”Intakt” til at forestå underholdningen.

”Intakt”-gruppen består af 4 kvindelige sangere, Maria og Eva Hede, Gitte Lohmann og Lotte Pazdecki. De blev ledsaget på flygel af Jesper Ankjær og på cello af Jespers ægtefælle Therese Adorján Ankjær. Foto: AOB

”Intakt”-gruppen består af 4 kvindelige sangere, Maria og Eva Hede, Gitte Lohmann og Lotte Pazdecki. De blev ledsaget på flygel af Jesper Ankjær og på cello af Jespers ægtefælle Therese Adorján Ankjær. Foto: AOB

”Intakt” blev dannet i 1998 af de 4 kvinder, der dengang alle sang fast i Skt. Nikolai kirke i Holbæk. Her talte de om at danne en vokalkvartet, hvor repertoiret var et andet end det rent kirkelige. Idéen blev at finde gamle sange og folkeviser m.v. og arrangere dem i moderne, jazzede og swingende udgaver. Med de moderne toner fulgte jazzpianisten Jesper, som hurtigt blev gruppens faste pianist og står for mange af deres arrangementer. Senere stødte cellisten Therese til, og hun blev med sit smukke cellospil også en del af gruppen.

De er meget efterspurte rundt omkring og giver koncerter i kirker, ved forskellige festlige lejligheder, receptioner, fødselsdage m.v.

”Intakt” har et bredt repertoire med alt fra danske sange og folkeviser, revyviser, Grand Prix numre og musicals, og ved nytårsfesten gav de prøver på dette omfattende repertoire, og publikum fik en helt igennem dejlig oplevelse.

Gruppens medlemmer afleverede deres sang og musik med dygtighed og charme. Det hele var gennemarbejdet, men afslappet og fint fremført. De gode stemmer fandt sammen i dejlige harmonier og i Jespers raffinerede arrangementer ledsaget af hans fine klaverspil og Thereses bløde, dybe celloklange.

Der måtte ekstranummer til, før de glade nytårsgæster ville slippe den levende og gennemmusikalske gruppe. Foto: AOB

Der måtte ekstranummer til, før de glade nytårsgæster ville slippe den levende og gennemmusikalske gruppe. Foto: AOB