På vej til en lidt pænere og bedre Kongevej?

Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalget vil realitetsbehandle den asymetriske Kongevej på et kommende møde. 

I dag er det kun den vestlige side af Kongevejens 2. etape, som har fået nye kantsten, som i sig selv signalerer 'lav hastighed'. Foto: AOB

I dag er det kun den vestlige side af Kongevejens 2. etape, som har fået nye kantsten, som i sig selv signalerer 'lav hastighed'. Foto: AOB

KANTSTEN  I tirsdags havde Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalget møde, og et af emnerne var behandlingen af Kongevejs-projektets 2. etape. Der er pt. kun råd til at erstatte den ene side af vejen med en ny granitkantsten, hvor den anden side må nøjes med de gamle forvitrede betonkantsten. En æstetisk og teknisk dårlig løsning, som der har været en hel del kritik af.

Sagen genoptages
I referatet fra mødet står der, at sagen nu genoptages med notat fra Forvaltningen, hvilket indikerer, at udvalget godt kan se problemet og vil realitetsbehandle det på et kommende møde. Man var tilsyneladende opmærksom på, at lader man først asfaltmaskinerne køre til foråret, så 'cementerer' man den uæstetiske løsning, som indtil videre er valgt.  

Ondt værre
AOB påpeger, at det er vigtigt, at man får udført den rigtige løsning nu og ikke får lavet en 'lappeløsning', hvor man blot udskifter de over 120 dårlige sten på Kongevejens østside. Det vil bare gøre ondt værre, da der så slet ikke er udsigt til, at vi får granitsten i begge sider. De skrå kantsten signalerer i øvrigt 'fart', hvilket jo ikke ligefrem er hensigten med vej-renoveringen. Endvidere handeler det også om drift og vedligehold - beton-kantstenene er så gamle, at de løbende forvitrer.

Der er på nuværende tidspunkt over 120 skadede betonkantstene på østsiden af Kongevejen, men det er rigtig godt, at udvalget kan se problemet med en asymmetrisk løsning og vil realitetsbehandle det på et kommende møde. Foto: AOB

Der er på nuværende tidspunkt over 120 skadede betonkantstene på østsiden af Kongevejen, men det er rigtig godt, at udvalget kan se problemet med en asymmetrisk løsning og vil realitetsbehandle det på et kommende møde. Foto: AOB