En grim oplevelse

En Blovstrød-familie var kommet hjem fra en dejlig skiferie og opdager, at der har været indbrud i huset.

Tyvene er kommet ind i huset   ved at ødelægge en skiffersålbænk under et vinduesparti til stuen med en metalgenstand.   Foto: Bernt Farver

Tyvene er kommet ind i huset ved at ødelægge en skiffersålbænk under et vinduesparti til stuen med en metalgenstand. Foto: Bernt Farver

I går skrev vi om to indbrud i Blovstrød - det ene var i REMA 1000 på Kongevejen og det andet hos familien Farver på Kløvervej - LÆS HER.

Bernt Farver fortæller her til AOB, hvordan det var at komme hjem fra en dejlig skiferie og så opdage, at huset har været endevendt af indbrudstyve.

Bernt Farver siger: "Vi kan regne ud, at indbrudet er sket ca. en halv time før vi er kommet hjem, og tyvene er kommet ind ved at ødelægge en skiffersålbænk under et vinduesparti med en metalgenstand. Politiet har registret, at der har været tale om to personer, idet der er fundet klare sålaftryk inde på stuegulvet. 

Politiet har registret, at der har været tale om to personer, idet der er fundet klare sålaftryk inde på stuegulvet.   Foto: Bernt Farver

Politiet har registret, at der har været tale om to personer, idet der er fundet klare sålaftryk inde på stuegulvet. Foto: Bernt Farver

Vi var vrede og tosset, da vi kom hjem og så, at alt var gennemrodet - bl.a. var alle skuffer hevet ud. Vi havde endog sikret os særlig mod tyveri, idet vi for tre år siden også havde ubudne gæster. Vi havde således parkeret to biler i indkørslen og låst adgangen til haven. Vores børn var natuligvis også meget kede af det, idet mange af deres ting var blevet endevendt, men de var beroliget over, at deres sparebøsser var i god behold."

Bernt Farver fortæller videre: "Min opfattelse er, at tyvene kun har været i huset i ganske kort tid, og det de har været interesseret i var kontanter og smykker. Tyvene har været i næsten alle værelser og taget alle mine kones og datters smykker. Om de har taget andet, har vi endnu ikke registreret. Det er ikke fordi værdien af smykkerne er særlig stor, men de har en meget stor affektionsværdi. Skulle nogen derfor støde på smykker, der ligger henkastet eller gemt i området, må man meget gerne kontakte os, og naturligvis også politiet."

På spørgsmålet om familen har installeret nogen tyverialarm eller er tilmeldt f.eks. Nabohjælp eller Næralarm, svarer Bernt Farver: "Nej, det har vi ikke - men vi overvejer nu at få opsat kameraer, hvor man på sin mobiltelefon kan se, hvad der foregår i og omkring sit hus. Private vagtværn giver jeg ikke meget for - de når først frem, når tyvene er forduftet. Men vi burde etablere et mere effektivt nabosamarbejde på vores veje."

"Grundejerforeningen burde også opsætte Nabohjælp-skilte i vores område, som mange andre grundejerforeninger i Blovstrød har gjort - det vil jeg nu indstille til bestyrelsen," slutter Bernt Farver.