Hastighedsmåling på Kongevejen

Mange fartbøder på Kongevejen - men man kan let undgå bøderne - her er et tip fra politiet

  Politiet har fundet et nyt sted på Kongevejen at "parkere" fotovognen. Det er bag hækken ved præstegårdshaven, og så trækker man kabler ud til selve måleudstyret, så alle fartsyndere, der kommer fra syd, bliver registreret. Foto: AOB

Politiet har fundet et nyt sted på Kongevejen at "parkere" fotovognen. Det er bag hækken ved præstegårdshaven, og så trækker man kabler ud til selve måleudstyret, så alle fartsyndere, der kommer fra syd, bliver registreret. Foto: AOB

FARTBØDER  Hvor Blovstrød Byvej støder ud til Kongevejen, har politiet fundet en ny "parkeringsplads" for deres fotovogn bag hækken til præstgårdshaven. Så trækker man kabler ud til selve måleudstyret og fanger alle fartsynderne, som kommer fra Birkerød.

Træt af fartbøder?
Er du træt af fartbøder - så læs her: 
Sydøstjyllands Politi har på twitter lavet en simpel guide til, hvordan du undgår at blive blitzet af ordensmagtens fotovogne. Guiden indeholder tre punkter. Hvis du overholder dem, skulle det gerne være slut med bøder. Humor kan forekomme.

1. Læg mærke til at der ofte langs vejen står nogle runde skilte med en rund ring. Inde i ringen står nogle sorte tal på en hvid baggrund. Disse tal angiver den tilladte hastighed på denne vejstrækning.

2. Find det instrument på bilens instrumentbræt som enten digitalt eller med en lille pil angiver, hvor hurtigt bilen kører.

3. Nu kommer så det svære. Let foden fra den pedal, som øger din hastighed og afpas det, som dit instrument viser, med det tal, der står inde i den røde ring på skiltet. Hvis du sørger for, at disse to cifre stemmer overens, så slipper du i fremtiden for at få flere fartbøder - og så er det oven i køet en helt lovlig metode.

Politiet. "Held og lykke med det - og god tur!"