Da Tonnasalen blev indviet

Allerød Musikskole har nu fået en flot koncertsal - takket være Blovstrød-borgeren Tonna Nielsen

I fællesskab klippede borgmester Jørgen Johansen og Tonna Nielsen den røde snor over til den nye smukke koncertsal. Foto: AOB

I fællesskab klippede borgmester Jørgen Johansen og Tonna Nielsen den røde snor over til den nye smukke koncertsal. Foto: AOB

KONCERTSAL  I sidste uge blev Allerød Musikskoles nye koncertsal indviet. Salen har fået navnet 'Tonnasalen' - opkaldt efter Blovstrød-borgeren, Tonna Nielsen, der med en stor donation har sikret, at salen er blevet en realitet.

Musikskoleleder Lars Peter Nielsen bød velkommen, hvorefter messingblæsere gav en festlig fanfare.   Foto: AOB

Musikskoleleder Lars Peter Nielsen bød velkommen, hvorefter messingblæsere gav en festlig fanfare. Foto: AOB

Borgmester Jørgen Johansen ønskede alle tillykke med den nye, flotte koncertsal - og med en speciel stor tak til Tonna Nielsen. Foto: AOB

Borgmester Jørgen Johansen ønskede alle tillykke med den nye, flotte koncertsal - og med en speciel stor tak til Tonna Nielsen. Foto: AOB

Tillykke til alle
Borgmester Jørgen Johansen indledte talerrækken med at ønske alle tillykke med den nye, flotte koncertsal.

"Det er en koncertsal, som eksisterer takket være en gavmild donor – nemlig dig Tonna. På grund af dig kan vi tilbyde musikskolens børn og borgere i kommunen de bedste rammer for at gå på opdagelse i musikkens verden. For med to sale, der supplerer hinanden, udvider vi mulighederne for den musikalske oplevelse.

Der er ingen tvivl om, at gode rammer gør rigtig mange ting lettere og bedre. Der er heller ingen tvivl om, at musik er en vigtig del af vores almene dannelse. Her gør rammerne det ikke alene.

Hver dag underviser musikskolens dygtige lærere byens børn i glæden ved at spille. I er med til at skabe et fantastisk musisk fællesskab, hvor der er plads til alle. Det er et fællesskab, som hele kommunen får glæde af! Hver dag øver jeres elever på folkeskolerne, og hver dag øver jeres elever her på skolen. Her foregår alt fra de første slag på xylofonen til storslåede opsætninger af musicals.

I spiller til arrangementer i bymidten og alle andre steder, hvor der er fest – ja sågar i byrådssalen!

På den måde får alle borgere glæde af, at vi har en super musikskole. Så lov mig, at I bliver ved med det!"

Borgmesteren fortsatte: "Men tilbage til dig, Tonna: Dit store engagement i det her projekt er til at tage og føle på: Du har fulgt med i byggeriet – måned for måned – og spurgt ind til detaljer. Du var optaget af, at salen fik den rigtige lyd og at de mange detaljer kom ordentligt på plads – bl.a. træet udenfor salen.

Tonna, dit hjerte banker for musikskolen – derfor skal salen naturligvis opkaldes efter dig: Musikskolen er en del af dig – og du er en del af musikskolen. Derfor skal du have lidt af musikskolen med hjem."

"Musikken har du med i sindet – men som et synligt bevis på, at I er forbundet, får du en podning – altså en genetisk kopi af lindetræet - der står her på skolen foran koncertsalen - som du kan plante i din have," sluttede borgmesteren og overrakte en plante podet af lindetræet.

Kendte en der ville betale
Tonna Nielsen udtrykte stor glæde og stolthed over at se koncertsalen være klar til indvielse: “Jeg blev meget ked af det, da det i sin tid viste sig, at det ikke kunne lade sig gøre at få bygget koncertsalen. Jeg gik til borgmester Jørgen Johansen og sagde, at jeg måske kendte én, der ville betale, så salen kunne blive ført ud i livet. Det lykkedes, og den er bare så smuk. Tak til alle, der har været med til at skabe den,” sagde hun.

Også musikskoleleder Lars Peter Nielsen takkede Tonna Nielsen for hendes støtte og engagement i musikskolen - når det gælder koncertsalen og i almindelighed.

“Salen er så smuk, og det er du også. Du tænker så meget på os allesammen og har altid øje for, at mennesker omkring dig har det godt,” sagde musikskolelederen, der i den nye sal spillede sin egen hyldest i form af kompositionen “Tonna”.

Den nye koncertsal var fyldt til sidste plads under indvielsesprogrammet, der omfattede en række musikalske indslag. Og her overraskede Tonna Nielsen alle ved at synge en sang om, hvor god en dag det var. Foto: AOB

Den nye koncertsal var fyldt til sidste plads under indvielsesprogrammet, der omfattede en række musikalske indslag. Og her overraskede Tonna Nielsen alle ved at synge en sang om, hvor god en dag det var. Foto: AOB

Civ. ingeniør Jørgen Jessen, der selv er aktiv amatørmusiker, og som har været medlem af byggeudvalget ved opførelsen af koncertsalen, siger:     
"Indvielseskoncerten af Tonnasalen levede fuldt og helt op til forventningerne om en akustisk koncertsal. Under projekteringen af bygningen blev i særlig grad de akustiske forhold tilgodeset med assistance af landets førende lydspecialister, der tog stilling til materialevalg i vægge og loft, samt opsætning af lydregulerende beklædninger på særlige steder.

Koncertens medvirkende var hovedsageligt lærere ved skolen, samt elever. Der blev først og fremmest satset på kammermusik i form af duet for fløjte og klarinet, trio for violin, cello og klaver, kvartet for fløjte, klarinet, cello og guitar, solo guitar, samt bas og klaver. Indledningsvist sang børnekoret og til afslutning bød man på et charmerende indslag af skolens dramahold, samt barbershop-kvartet. Et af højdepunkterne blev endvidere solo på flyglet af en af skolens meget unge drenge."

2+1 2.jpg
Fotos: AOB

Fotos: AOB

Jørgen Jessen siger videre: "Helt specielt oplevede vi en meget høreværdig trio af skolens komponist Jakob Høgsbro skrevet til trio Kozue, der spillede den udtryksfuldt og medrivende.

Alle indslag blev fremført med stor indlevelse og på højeste professionelle niveau. Det var to timer med oplevelse af musik, når den er bedst. Vi kunne konstatere, at salen lever op til forventningerne om en sal, der klangligt understøtter musikernes indsats med såvel små, som store kammermusikensembler. Dertil kom oplevelsen af at lytte til de fantastiske lærere, der er engageret i skolens undervisning, og elevernes kunnen, om det er solistisk, kor eller drama.

Et overraskende indslag blev Tonna’s tak for hyldestordene i form af en solosang, som hun fremførte på charmerende vis.

Allerød Musikskole ønskes et stort til lykke med salen, der vil give store udfoldelsesmuligheder."