"Hvorfor er vi så enestående?"

Foredrag ved kendt foredragsholder i Blovstrød: Hvorfor er vi så enestående? 

  Højskolelærer, Christian Hjortkjær, har gjort sig bemærket i den senere tid i adskillige kronikker og klummer, hvor han taler imod tidens mantra om at det gælder om at blive enestående, unik og autentisk. 

Højskolelærer, Christian Hjortkjær, har gjort sig bemærket i den senere tid i adskillige kronikker og klummer, hvor han taler imod tidens mantra om at det gælder om at blive enestående, unik og autentisk. 

FOREDRAG  Højskolelærer, ph.d. og meget andet, Christian Hjortkjær, har gjort sig bemærket i den senere tid i adskillige kronikker og klummer, hvor han taler imod tidens mantra om at det gælder om at blive enestående, unik og autentisk.

Med udgangspunkt i Martin Luthers 500 år gamle sætning ”Jeg står her og kan ikke andet” kritiserer Christian Hjortkjær en samtid, som taler om at det ikke bare er individets pligt at stå ene – det skal også være enestående, unikt og autentisk.

Christian Hjortkjær finder en opbyggelig modsætning hos filosoffen Søren Kierkegaard. Christian Hjortkjær forklarer: ”For Kierkegaard derimod står intet menneske ene – uden en andens hjælp.” Hør hvorfor det enestående individ derfor på én gang er verdenshistoriens største bedrag og dog det højeste, man kan hjælpe et menneske med at blive.

Foredraget holdes torsdag, den 31. august, kl. 19:30 i Blovstrød Sognegård og kræver ikke forudgående tilmelding.