Du har fået nyt vandselskab

Sker der nu noget med vores eget private vandværk, 'Blovstrød Vandværk'?

Hvad sker der nu med Blovstrød Vandværk? Illustration: Novafos. Farvelægning: AOB

Hvad sker der nu med Blovstrød Vandværk? Illustration: Novafos. Farvelægning: AOB

DRIKKEVAND  Forleden dag dumpede der en folder ind ad brevkassen fra Novafos, som fortalte, at de var dit nye vandselskab. "Hvad vil det så betyde?" har flere af vore læsere spurgt os om. "Vil vi stadig have vores eget vandværk - Blovstrød Vandværk?"

Vi har kontaktet Blovstrød Vandværks formand, Henrik Østergård, som siger:
"Jeg kan godt se, at den udsendte brochure kan skabe en del signalforvirring om vores drikkevand, selv om man flere steder har forsøgt at indføje, at også private vandværker leverer vand (drikkevand) til forbrugerne i de 9 kommuner."

Privat vandværk - ingen ændringer
Formanden fortsætter: "Men for at forstå dette skal forbrugerne lige vide, at Blovstrød Vandværk er et privat vandværk, som alle forbrugere i Blovstrød ejer, mens NOVAFOS er et vandselskab, som kommunerne i fællesskab ejer. I Allerød Kommune - og iøvrigt i Rudersdal kommune - erstatter det det tidligere spildevandsselskab Allerød - Rudersdal Forsyning.

Så i Blovstrød er intet blevet ændret i forhold til vores drikkevand! Blovstrød Vandværk leverer fortsat godt drikkevand til borgerne i Blovstrød, mens det nye fælles kommunalt ejet vandselskab tager sig af vores spildevand."

Blovstrød Vandværk vil fortsat levere godt drikkevand til borgerne i Blovstrød, mens det nye fælles kommunalt ejet vandselskab,   Novafos, tager sig af vores spildevand. Foto: AOB

Blovstrød Vandværk vil fortsat levere godt drikkevand til borgerne i Blovstrød, mens det nye fælles kommunalt ejet vandselskab, Novafos, tager sig af vores spildevand. Foto: AOB

Signalforvirring
Henrik Østergård slutter med at sige: "Mit gæt er, at denne folder også vil forvirre forbrugerne om vores drikkevand i resten af Allerød Kommune, og som jeg kan se også i 6 andre kommuner, hvor det er private forbrugerejede vandværker der leverer hovedparten eller en del af den samlede mængde drikkevand til forbrugerne. Det er således kun Ballerup, Gentofte, Gladsaxe og Hørsholm kommuner, at folderen kan bruges uden at skabe signalforvirring.