Arkæologer fortæller om udgravninger i Nordsjælland

Hør om Nordsjællands forhistorie ved arrangement i El-værket i Hillerød

Fundene, der vil blive fremvist, spænder vidt - lige fra en 9500 år gammel mejsel af kronhjortetak, et 5500 år gammelt moselig, til 2000 år gamle perler, ben- og trægenstande, tørvegrave, offerfund og meget mere. Arkivfoto: AOB

Fundene, der vil blive fremvist, spænder vidt - lige fra en 9500 år gammel mejsel af kronhjortetak, et 5500 år gammelt moselig, til 2000 år gamle perler, ben- og trægenstande, tørvegrave, offerfund og meget mere. Arkivfoto: AOB

UDGRAVNINGER  Museum Nordsjælland inviterer torsdag, den 24. august kl. 19:00 - 20:30 interesserede til et eksklusivt arrangement i El-værket, Frederiksgade 11 i Hillerød, om udgravningerne i Salpetermosen i Hillerød, hvor byggeriet af det nye Supersygehus er nært forestående.

Supersygehuset for alle os i Nordsjælland
Supersygehuset bliver for alle i Nordsjælland uanset kommune, og meget passende er også den forhistorie, der findes i jorden under sygehuset vedkommende for alle i Nordsjælland. Udgravningerne i Salpetermosen har netop understøttet dette, da der er ligheder til de senere års arkæologiske fund gjort rundt omkring i det Nordsjællandske område, blandt andet i Allerød.

Selvom efterbehandlingen af de mange udgravninger i Salpetermosen blot lige er begyndt og derfor langt fra afsluttet, vil vi gerne imødekomme det store ønske om at se fundene og høre om resultaterne, fra én af de mest omfattende udgravninger i museets historie, oplyser Museum Nordsjælland.

Fundene, der vil blive fremvist, spænder vidt - lige fra en 9500 år gammel mejsel af kronhjortetak, et 5500 år gammelt moselig, til 2000 år gamle perler, ben- og trægenstande, tørvegrave, offerfund og meget mere.

Nordsjællands forhistorie
To af museets arkæologer vil fortælle om udgravningerne og sætte dem i relation til Nordsjællands forhistorie, som vi er blevet meget klogere på igennem de senere år. Før udgravningerne kendte vi f.eks. stort set intet til tørvegravning i oldtiden i Nordsjælland og på landsplan var der kun få og spredte eksempler på dette. Med fundet af over 40 tørvegrave fra jernalderen har vi fået udvidet vores kendskab betragteligt. Tilsvarende var mængden af bevarede trægenstande fra jernalderen meget lille før udgravningerne - nu er mængden nærmest eksploderet.

Tilmelding nødvendigt
Til orientering er der masser af gratis p-pladser bag museet og arrangementet er ligeledes gratis. Af hensyn til pladsen er det dog nødvendigt at tilmelde sig senest den 23. august på mail: post@museumns.dk, eller på telefon 72 17 02 40 kl. 9:00 - 15:00 på hverdage.