Ironman gennem Blovstrød

På søndag påvirker 'Ironman Copenhagen' trafikken, og her i Blovstrød spærres Kongevejen for den sydgående trafik 

Det meste af søndagen vil den sydgående trafik på Kongevejen være forbeholdt Ironman-rytterne. Arkivfoto fra sidste års Ironman: AOB

Det meste af søndagen vil den sydgående trafik på Kongevejen være forbeholdt Ironman-rytterne. Arkivfoto fra sidste års Ironman: AOB

IRONMAN  Man har som Blovstrød-borger mulighed for at tage del i Ironman-begivenheden og komme ud på Kongevejen og heppe på deltagerne, der skal igennem intet mindre end 3,8 km svømning, 180 km cykling og et afsluttende 42,2 km marathon-løb.

For alle som har andre planer på søndag, opfordrer vi til at man orienterer sig i forhold til de trafikomlægninger der vil finde sted. Sammen med Ironman, politiet og øvrige myndigheder har man gjort alt hvad man kan for, at gøre afviklingen så gnidningsfri som muligt i perioden. Og de veje, der enten er spærret eller omlagt, vil blive genåbnet så snart, de sidste atleter har passeret. 

Cykelrytterne kommer fra nord fra   Kirkeltevej ad Kongevejen (den blå rute). Her kan biler køre i modsatte spor end rytterne - dog med risiko for kø. Ved Sandholmgårdsvej står hjemmeværnspersonnel og traffikofficials og hjælper biler med at krydse ruten. Kommer man fra Hørsholm og evt. skal til Farum, kan man tage smutvejen via Ellebækvej og Høveltevej (den lilla markering).

Cykelrytterne kommer fra nord fra Kirkeltevej ad Kongevejen (den blå rute). Her kan biler køre i modsatte spor end rytterne - dog med risiko for kø. Ved Sandholmgårdsvej står hjemmeværnspersonnel og traffikofficials og hjælper biler med at krydse ruten. Kommer man fra Hørsholm og evt. skal til Farum, kan man tage smutvejen via Ellebækvej og Høveltevej (den lilla markering).

Fra arrangørerne lyder det om cykelruten:
På den 180 km lange Continental cykelrute, tager atleterne fra Amager Strandpark, ind over midtbyen og nordpå til Nordsjællands rullende bakker, store åbne landskaber, og mindre tekniske stykker.

Der er Hot Spottet på Geels Bakke, hvor VM i landevejscykling blev afgjort i 2011, er en fest med masser af tilskuere, der skaber ægte Tour de France-stemning på den korte, men stejle bakke.

Iroman-cykelløbet afvikles bl.a. på Kongevejen fra Kirkeltevej og mod syd til Lyngby. Arkivfoto fra Geels Bakke: AOB

Iroman-cykelløbet afvikles bl.a. på Kongevejen fra Kirkeltevej og mod syd til Lyngby. Arkivfoto fra Geels Bakke: AOB

Herefter kører man igennem Gentofte og Hellerup og ud på andet loop, inden man returnerer til indre København og T2 lige ved Skuespilhuset og Ofelia Plads. T2 er en af verdens hurtigste, og de hurtigste er ude på løberuten kun 50 sekunder efter de har sluppet deres cykel.

Du kan læse meget mere om 'Ironman Copenhagen' HER.