Lysløjpe i Blovstrød?

Axel Nielsen: "En lysløjpe i Blovstrød er ikke glemt!"

En lysløjpe på det militære område tæt ved Kongevejen har i flere år være et stort ønske fra Blovstrød Løverne. Nu tages forslaget op igen af   Allerød Idræts Union.

En lysløjpe på det militære område tæt ved Kongevejen har i flere år være et stort ønske fra Blovstrød Løverne. Nu tages forslaget op igen af Allerød Idræts Union.

LYSLØJPE  En lysløjpe i Blovstrød har længe stået højt på Blovstrød Løvernes ønskeseddel, og AIU (Allerød Idræts Union) har nu også sat den på deres prioritetsliste, som noget af det de vægter meget højt.  

Bestyrelsen for AIU har gennem et stykke tid arbejdet på at lave en prioriteringsliste både for nye idrætsanlæg og for service i forbindelse med eksisterende sportsanlæg. De to lister er nu sendt til politikerne i byrådet i Allerød. På anlægssiden prioriterer AIU tennishal øverst, forfulgt af dryland ved Blovstrød Svømmehal og en lysløjpe også i Blovstrød.

Den forhenværende formand for Blovstrød Løverne, Axel Nilsen, har tidligere argumenteret hårdt for at få etableret en lysløjpe på det militære område ved Høvelte Kaserne tæt ved Drabækken og tæt til Kongevejen - en bane, som også militæret ville kunne få megen glæde af.

Tyveri ved højlys dag
Axel Nielsen fortæller til AOB: "Jeg har tidligere skrevet et læserbrev med overskriften "Tyveri ved højlys dag", da man blot fjernede den pulje af penge (omkring ½-1 million), som var afsat til løjpen - dejligt at AIU tager handsken op igen. 

Jeg pegede den gang på den oplagte mulighed at lave lysløjpen på Høvelte Kasernes terrænløb-rute, hvor den almindelige bruger, idrætsforeninger samt militæret ville kunne få stor glæde af at kunne løbe på den smukke rute ved aftentid. Desuden ville man om vinteren kunne løbe langrend på ruten, som man gør i Holte. Her bliver man jo helt nostalgisk, når jeg tænker på, at jeg trænede Carsten Jørgensen på den bakkede rute, som tidligere gav et flot Europamesterskab i cross.

De rigtige argumenter
Borgmesteren holdt den gang et møde med obersten, hvor obersten åbenbart ikke var særlig interesseret i at etablere en sådan rute. Men jeg tror stadig, at hvis man kommer med de rigtige argumenter og stor entusiasme, kan man forhandle projektet igennem."

Som nævnt - tager AIU nu forslaget op igen. Blovstrød Løverne håber så, at lysløjpen denne gang kan blive en realitet.