Blackfoot-spejderne til den største danske spejderlejr nogensinde

De lokale Blackfoot-spejdere skifter Blovstrød ud med Sønderborg til sommer

  Blovstrød-spejderne tager med på 'Spejdernes lejr' til juli. Med 40.000 spejdere fra ind- og udland bliver lejren i Sønderborg den største danske spejderlejr nogensinde. 'Spejdernes Lejr' afholdes hvert femte år. Sidst var i 2012 i Holstebro, hvor dette billede stammer fra: Foto: Heine Dransfeldt

Blovstrød-spejderne tager med på 'Spejdernes lejr' til juli. Med 40.000 spejdere fra ind- og udland bliver lejren i Sønderborg den største danske spejderlejr nogensinde. 'Spejdernes Lejr' afholdes hvert femte år. Sidst var i 2012 i Holstebro, hvor dette billede stammer fra: Foto: Heine Dransfeldt

SPEJDERLEJR  En rekordstor spejderlejr løber af stablen til sommer, og Blackfoot Bloustrød er med. Spejdernes Lejr er - med sine 40.000 deltagere fra ind- og udland - Danmarks største spejderlejr.

Blackfoot deltager med 60 spejdere og ledere i alderen 6 år og opefter. Aksel Husbjerg Sundnæs er en af dem, der skal afsted, og han har aldrig været med før, men det gør ikke forventningerne mindre og han siger: ”Jeg glæder mig til at være på lejr, sove i telt, prøve en masse sjove og udfordrende aktiviteter, og møde spejdere fra andre lande. Og så glæder jeg mig til at sidde rundt om bålet og snakke og grine, og synge lejrsangen med alle de andre spejdere.”

Også gruppeleder i Blackfoot, Kasper Hillestrøm, ser frem til en sommerlejr ud over det sædvanlige: ”Når mange mennesker er samlet, kan man virkelig få mulighed for at opleve det sus, som fællesskab kan give. Der sker noget magisk, når så mange samles på ét sted og bruger en uge på at udfordre hinanden og hygge sig sammen.”

På selve lejren er alle spejdere fra Allerød Kommune samlet på et sted. ”Vi glæder os til at arbejde sammen om at få det så hyggeligt som muligt for både spejdere og ledere. Vi får en venskabsgruppe fra Sverige sammen på vores område, og det giver mulighed for os alle til at øve os på vores sproglige færdigheder,” fortsætter Kasper.

Med 40.000 spejdere samlet bliver der massevis af aktiviteter i løbet af den 22. - 30. juli, hvor lejren finder sted. Spejderne kan bl.a. tage på hejk og natløb, ligesom de kan prøve kræfter med adventurespejd – en særlig actionpræget form for spejderliv. Derudover kan de hoppe rundt i verdens største hoppeborg, bygge deres egen tømmerflåde, nyde lejrlivet og få store fællesskabsoplevelser, når mange tusinder mødes.

Bæredygtighed bliver også et stort tema på lejren, hvor spejderne bl.a. kan bygge deres egen vindturbine til at lave strøm til deres lejr, prøve at opsætte solpaneler og blive klogere på genbrugsmaterialer.

Spejdernes Lejr afholdes hvert femte år. Sidste gang var i 2012 i Holstebro.

Man kan følge med i lejren på Blackfoots Facebookside, ligesom man også op til og under lejren kan følge med på Det Danske Spejderkorps’ Facebook, Instagram og Snapchat.

Fakta om Spejdernes Lejr 2017:

  • Med ca. 40.000 deltagere forventes spejderlejren at blive Danmarkshistoriens største.
  • Lejren finder sted i det naturskønne område Kær Vestermark ved Sønderborg.
  • På lejren deltager ca. 4.500 spejdere fra udlandet. Der kommer bl.a. spejdere fra USA, Sverige, Holland, Frankrig, Hong Kong, Tyskland, Elfenbenskysten, Irland og meget mere.
  • Lejren arrangeres i samarbejde mellem de fem spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Fakta om Blackfoot Bloustrød

  • Blackfoot Bloustrød holder til i Skovmarkshytten, Sandholmgårdsvej 29 i Blovstrød
  • Gruppen er en del af Det Danske Spejderkorps, der med 35.000 medlemmer er Danmarks største spejderkorps.
  •  Spejdergruppen har 112 medlemmer og tilbyder spejderaktiviteter for børn og unge fra 6-24 år.
  • Du kan læse mere om Blackfoot på blackfoot.dk og på facebook.com/blackfoot.spejder