Køerne på Blovstrød Enge

I år er der kun to voksne køer og en kvie, som græsser på engen - men senere kommer der flere

Man må gerne gå ind til køerne, og de må gerne klappes. De må også gerne fodres - men kun med gulerødder, æbler og rugbrød. Arkivfoto fra sidste sommer: AOB

Man må gerne gå ind til køerne, og de må gerne klappes. De må også gerne fodres - men kun med gulerødder, æbler og rugbrød. Arkivfoto fra sidste sommer: AOB

KOKLAPPER  Flere af vores læsere har spurgt om der ikke kommer køer på engen i år - og svaret er meget enkelt: Jo, og de er der allerede, men der er i år kun to voksne og en kalv. De er igen i år af racen Dexter, som ikke bliver så høje. Senere kommer der dog flere, men de resterende køer er sat på arbejde med at bekæmpe bjørneklo andetsteds og kommer først på ferie her hos os medio næste måned.

Køerne skal gå på græs hele sommeren, og det er femte år at køerne går på vor eng. Køerne skal derfor have et navn, som begynder med 'E', og børnene i mini-SFO Oasen på Blovstrød Skole har traditionen tro også i år fundet fine navne til køerne.

Børnene er fremkommet med mange gode forslag, som der er blevet holdt afstemning om. Resultatet blev følgende: Elin, Elisa og kalven fik navnet Ellen.

Her er årets første hold køer: Ellen (kalven), Elin og Elise. Men der kommer flere senere. Foto: Lars Hølledig

Her er årets første hold køer: Ellen (kalven), Elin og Elise. Men der kommer flere senere. Foto: Lars Hølledig

Køerne bliver tilset hver dag, men hvis man opdager, at et af dyrene ser sygt ud, er løbet ud af indhegningen eller der er hul i hegnet, må man meget gerne kontakte Lillerød-Bloustrød Koklapperlaug. Ring til Sigurd Ask Elvig på 99 55 23 38, Lars Hølledig på 52 51 94 03 eller Amanda på 22 21 25 70.