Rejsegilde på Drabæk Huse

I går var der rejsegilde på de første 34 rækkehuse, hvor nogle af husene bliver indflytningsklar til december i år

Rejsegilde-kransen med flag var hejst, da man i går fejrede håndværkernes rejsegildefest ved Drabæk Huse. Foto: AOB

Rejsegilde-kransen med flag var hejst, da man i går fejrede håndværkernes rejsegildefest ved Drabæk Huse. Foto: AOB

REJSEGILDE  Den lune luft blandede sig med duften af grillede pølser, da Bonava i går holdt rejsegilde for de første 34 svanemærkede rækkehuse i Blovstrød. Ved arrangementet talte både borgmester Jørgen Johansen, arkitekt MAA Johnny Svendborg og produktionsdirektør Per Thomas Dahl.

Borgmester Jørgen Johansen sagde bl.a.:
Jeg vil gerne starte med at sige tak til håndværkere, der alle som én er vigtige for, at projektet skrider frem og - i samme åndedrag – tak til Bonava, entreprenør, arkitekter og ingeniører.

Som borgmester glæder det mig at stå her i dag, hvor byrådets vision om at skabe rammer for et stort antal nye boliger – bliver endnu tydeligere. Drabæk Huse er den første del af det nye boligområde i Blovstrød – og markerer derfor starten på en helt ny del af byen.

Det kommende byggeri er samtidig et symbol på fremtidens byudvikling, hvor kvalitet og social bæredygtighed går hånd i hånd. Og vi kan være stolte af et så fantastisk byggeri, som kommer til at være beliggende ved porten til Allerød.

Når jeg siger, at området er et symbol på fremtidens byudvikling, så er det jo i høj grad grundet boligernes bæredygtighed, funktionalitet og tilpasning til terrænet – samt det stærke fokus på et grønt fællesskab mellem naboerne.

Drabæk Huse er på den måde også med til at tiltrække miljøbevidste borgere til kommunen. Med området får vi tilført ny aktivitet, som vil have en positiv effekt på både skole- og daginstitutionsområdet og det lokale liv i bydelen.

Det er vi som kommune selvfølgelig opmærksomme på. Derfor bygger vi et helt nyt børnehus her i Blovstrød. Der skal nemlig ikke herske nogen tvivl om, at både flere forskellige typer af boliger og boligområder samt gode institutioner er vigtige forhold for, at Allerød fortsætter med at være en attraktiv bosætningskommune.

Derfor er det med stor glæde, at jeg står her i dag til rejsegildet – og jeg er spændt på at se slutresultatet.

Borgmester Jørgen Johansen, arkitekt MAA Johnny Svendsorg og produktionsdirektør Per Thomas Dahl. Fotos: AOB

Borgmester Jørgen Johansen, arkitekt MAA Johnny Svendsorg og produktionsdirektør Per Thomas Dahl. Fotos: AOB

Arkitekt Johnny Svendborg sagde bl.a.:
Det er nogle fantastiske landskabelige kvaliteter der er tilstede her ved Drabæk Huse. Det har derfor været en vigtig ting for os at forsøge at lade bebyggelsen følge landskabet og ikke bare plane det hele ud, som sikkert havde været mere effektivt og billigere – og vi er således glade for, at det både har været kommunens og Bonavas ambitioner, at man får denne landskabelige variation i bebyggelsen.

Bebyggelsen er skabt af nogle grupper af forskellige typer huse – vi ville gerne både skabe et sammenhæng, så man ved, at det er her man hører til - men ville også gerne have en variation, så derfor ligger både 1-plans-boligerne og 2-plans-boligerne i forskellige grupper.

Vi har endvidere arbejdet meget med de kig, der er mellem bebyggelsesgrupperne – også når man bevæger sig rundt i området, kan man opleve de lange kig ud til det store landskab.

Materialerne vi har valgt er tegl, og det har noget at gøre med Blovstrøds historie – og det synes vi er det rigtige at gøre i dette tilfælde, og det er samtidig et materiale, som patinerer smukt og ældes med ynde.

Opholdsrummene er med relativ store glaspartier, så man trækker mest muligt af naturen ind i stuerne.

Produktionsdirektør Per Thomas Dahl fra Bonava
filosoferede over begrebet ’Et hjem’, og lovede de kommende beboere, ”at de ville opleve venskab, nærhed og tryghed, og det er det, der skaber et hyggeligt nabolag." 

"Drabæk Huse repræsenterer det gode liv, med højt til himlen, trivsel i skolen og et godt naboskab,” fortsatte han, inden der blev råbt et trefoldigt hurra for håndværkerne og byggeriet.

Ved arrangementet kunne de kommende beboere hilse på hinanden, og få en rundvisning tæt på byggeriet. Tv: en beboer,   Niels Moltved  , som tager sin kommende bolig nærmere i øjesyn, og th. arkitekt, Johnny Svendborg, som netop har sagt god for håndværkernes arbejde. Foto: AOB     

Ved arrangementet kunne de kommende beboere hilse på hinanden, og få en rundvisning tæt på byggeriet. Tv: en beboer, Niels Moltved, som tager sin kommende bolig nærmere i øjesyn, og th. arkitekt, Johnny Svendborg, som netop har sagt god for håndværkernes arbejde. Foto: AOB    

Drabæk Huse består af i alt 78 et- og toplans rækkehuse i størrelsen 109-150 kvm til priser fra kr. 2.995.000. Iflg. Bonava’s hjemmeside er ca. 60 % af boligerne allerede solgt.