Gule cykler til flygtninge

Cykler stilles gratis til rådighed, så asylansøgerne lettere kan komme frem og tilbage mellem Centrer Sandholm og Allerød

Det er fortsat muligt at donere cykler eller andet cykeludstyr, f.eks. cykelhjelme og cykellygter til projektet. Det kan ske ved henvendelse til Røde Kors i Center Sandholm.

Det er fortsat muligt at donere cykler eller andet cykeludstyr, f.eks. cykelhjelme og cykellygter til projektet. Det kan ske ved henvendelse til Røde Kors i Center Sandholm.

TRANSPORT  Som vi skrev i sidste uge, var der i lørdags mulighed for at donere sin brugte cykel til Røde Kors i Center Sandholm, hvor man vil lave den om til en 'gul cykel'. Den skal bruges af asylansøgere, som er bosiddende i Sandholmlejren.

Gratis gule cykler
Cykler stilles gratis til rådighed, så asylansøgerne lettere kan komme frem og tilbage mellem centret og Allerød.

Borgmester Jørgen Johansen siger: "Jeg synes, det er en god mulighed for at hjælpe mennesker, som ikke selv har de samme muligheder, som mange af os andre og måske ikke lige har råd til at tage bussen eller er bekendt med busplanerne." 

Støtter op om projektet
Borgmesteren var i lørdags på Center Sandholm sammen med flere andre byrådsmedlemmer for at støtte op om projektet. Her var endvidere Nordsjællands Politi, Røde Kors og frivillige til stede for at tage imod borgere, der kom for at donere brugte cykler til projektet, som samtidig også er et forsøg på at dæmme op for tyverier af cykler, der bl.a. sker her i Blovstrød.

Lederen af Røde Kors i Center Sandholm, Michael Ehrenfels siger: "Med det her projekt får vi hjulpet nogle asylansøgere, som i forvejen har svært ved at skaffe midler til f.eks. bustransport, ved at tilbyde cykler som transportmiddel. Det vil gøre en stor forskel for dem i deres hverdag. 

Gule cyklestativer
Michael Ehrenfels fortæller videre: "Frivillige driver i øjeblikket et cykelværksted her i Center Sandholm, hvor de sammen med flygtninge sætter cykler i stand. De bliver solgt for beskedne beløb på 150 kroner til flygtninge. Det bliver nu suppleret med de gratis cykler, der alle bliver malet gule og får samme låsekode." Cyklerne får endvidere egne gule cykelstativer ved Allerød Station.

Målet er 50 gule cykler
Projektet har allerede ti gule cykler klar, og i løbet af lørdagen kom der ekstra ni cykler, og målet er i alt 50 cykler.

Borgmester Jørgen Johansen sagde endvidere: "Og hvem ved, om projektet ikke kan vokse herfra, så mange andre også kan få gavn af de gratis cykler, når de skal hjem fra byen eller transportere sig selv fra stationen til deres arbejdsplads."