Service på supercykelstien som åbnede i går

Er din cykel punkteret, så er der i Blovstrød nu mulighed for at få hjælp ved en servicestander, som er placeret ved supercykelstien

Supercykelstien 'Allerødruten' - som i alt er på 28,6 km og forbinder København med Hillerød -  blev indviet i går, den 2. maj. Foto: AOB

Supercykelstien 'Allerødruten' - som i alt er på 28,6 km og forbinder København med Hillerød - 
blev indviet i går, den 2. maj. Foto: AOB

Allerødruten indviet
Supercykelstien 'Allerødruten' er i alt på 28,6 km og forbinder København og Allerød gennem Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner. Ruten forbinder beboelsesområder og store arbejdspladser og studiesteder som eksempelvis DTU, IKEA og DONG.
Den samlede rute blev indviet i går, den 2. maj 2017.

Allerødruten er en radialrute i nettet af Supercykelstier. Ruten forbinder byområderne Hillerød, Ny Hammersholt, Allerød, Blovstrød, Birkerød, Bistrup, Holte, Virum, Sorgenfri, Lyngby samt Gentofte og København.

Allerødruten er en radialrute i nettet af Supercykelstier. Ruten forbinder byområderne Hillerød, Ny Hammersholt, Allerød, Blovstrød, Birkerød, Bistrup, Holte, Virum, Sorgenfri, Lyngby samt Gentofte og København.

Ruten er en radialrute i nettet af Supercykelstier, og den forbinder byområderne Hillerød, Ny Hammersholt, Allerød, Blovstrød, Birkerød, Bistrup, Holte, Virum, Sorgenfri, Lyngby samt Gentofte og København.

Ruten passerer nær Lyngby Station, Ryparken Station samt stationerne i Allerød, Birkerød, Holte, Virum og Sorgenfri, hvor der er mulighed for at kombinere rejser med tog og cykel.

Servicestandere
Supercykelstien 'Allerødruten' løber som bekendt gennem Blovstrød og er nu helt færdig på hele strækningen fra København og videre frem Hillerød. Der er bl.a. på Sortemosevej - ud for Niras - etableret en selvbetjenings-servicestander, som kan benyttes, hvis man har for lidt luft i cykeldækkene eller man simpelthen er punkteret.

Guiden til brug af cyklepumpen oplyser om hvilken ventiltype man skal benytte, og på standeren er der forskelligt værktøj, som kan benyttes. Foto: AOB  

Guiden til brug af cyklepumpen oplyser om hvilken ventiltype man skal benytte, og på standeren er der forskelligt værktøj, som kan benyttes. Foto: AOB  

Det er en fin og gratis service, som alle cyklister kan benytte. Der er opsat en guide, som vejleder om hvordan pumpen virker og hvilke ventiltyper, man skal benytte til sin slange. Der er monteret en bøjle, på hvilken man kan ophænge sin skadet cykel. Endvidere er der værktøj, så man let kan krænge dækket af fælgen - jo, der er tænkt på det hele. 

Supercykelsti eller Cykelsupersti?
Som det fremgår af logoet er det en orange cirkel med et hvidt C, som naturlivis står for CYKEL og derfor var navnet oprindeligt også Cykelsupersti. Men bl.a. pressen og politikerne kaldte cykelstien for Supercykelstien, som var mere mundret, og derfor måtte man efter et par år officielt ændre navnet til SUPERCYKELSTI. Man ændrede dog ikke logoet fra et C til et S.