Så såes der græs langs Kongevejen

Der sker nu en jordregulering og græssåning af bedene langs vores nyrenoverede Kongevej

  Samtidig med at der sker en jordregulering af bedene, bliver der også sået græs. Foto: AOB

Samtidig med at der sker en jordregulering af bedene, bliver der også sået græs. Foto: AOB

GRÆSSÅNING  De sidste par dage har gartnerne gået langs Kongevejen og reguleret de bede, hvori de ny platantræer er sat. Nu er temperaturen blevet så pæn høj, at de regulerede bede samtidig kan sås til med græsfrø. 

Gartnerne fortæller, at platantræerne er nu ved at springe ud, og de har det rigtig godt. De skal i den første periode vandes i 'vandingsposerne' hver fjortende dag - og senere hen - hver uge. Derimod bliver græsset ikke vandet - det passer sig selv. "Men hvornår man får et grønt 'bælte' at se, afhænger helt af vejret," siger gartnerne.

I øvrigt er det anlægsgartneren, som skal passe træerne og græsset ét år efter arbejdets aflevering. Herefter overgår ansvaret til kommunens afdeling, Park og Vej.

"Når vi gå her i rabatten og arbejder, kan vi konstatere, at mange bilister ikke overholder de 50 km/t - nogle kører væsentlig stærkere - men dette gælder faktisk også mange cykelryttere, som kommer nordfra og kører ned ad bakken - de overholder heller ikke de 50 km/t og dem kan man ikke høre - så man skal passe meget på!" slutter gartnerne.