Syge børn giver den gas

På lørdag er der mudrede Land Rovere-kørsel, når Dansk Land Rover Klub i samarbejde med foreningerne for Cancerramte Børn arrangerer en oplevelsesdag på det militære øvelsesområde

Der er ikke offentlig adgang til arrangementet,   men   m  an kan faktisk på afstand følge en del af   Land Rover-kørslen på skrænterne her fra Blovstrød. Pressefoto

Der er ikke offentlig adgang til arrangementet, men man kan faktisk på afstand følge en del af Land Rover-kørslen på skrænterne her fra Blovstrød. Pressefoto

OPLEVELSE  På lørdag er sterile hospitalsstuer skiftet ud med mudrede Land Rovere, når Dansk Land Rover Klub i samarbejde med foreningerne for Cancerramte Børn (FCB), Hjertebørn samt børn med muskelsvind arrangerer en oplevelsesdag på det militære terræn i Høvelte.

Der er garanti for smil på læben og sus i maven, når Dansk Land-Rover Klubs region Nordsjælland inviterer børn med livstruende sygdomme til en fridag fra hospitalsbesøg, behandlinger og bekymringer. Baggrunden for arrangementet er, at cancer- og hjertebørn ofte er i meget intensiv behandling, hvilket svækker deres immunforsvar. Herved har børnene forøget risiko for at udvikle infektionssygdomme, mens de er i behandling. For at nedsætte risikoen for infektioner lever disse børn derfor meget isoleret. 

Medlemmer af Dansk Land Rover Klub stiller op frivilligt med deres terrængående Land Rovere og kører ture med gæsterne i det militære øvelsesterræn, som denne dag stilles velvilligt til rådighed af Forsvaret. 

Forsvaret selv deltager også aktivt med kørsel og opvisning med PMV’er og andre terrængående køretøjer samt måske helikopteropvisning, hvis det kan indpasses i øvelsesskemaet.

Ud over terrænkørslen kan gæsterne glæde sig til en tur op i Nordsjællands Brandvæsens 30 meter høje redningslift, underholdning af Hospitalsklovnene samt opvisning af radiostyrede modelbiler fra Dansk RC Land-Rover klub. 

I fjor deltog op imod 800 gæster, og medlemmerne af Dansk Land-Rover Klub mødte op med næsten 100 af deres terrængående køretøjer. I år ventes endnu flere gæster og biler.

Det foregår nu på lørdag, den 20. maj, men der er ikke offentlig adgang til arrangementet.