Gidselsituation på Center Sjælsmark - OPDATERET

Nordsjællands Politi oplyser, at en mand har forskanset sig på et værelse på Center Sjælsmark med sin familie.
Manden er nu anholdt

Klokken 17:15 oplyste Ekstra Bladets reporter på stedet, at der netop er ankommet tre ambulancer med udrykning til Sjælsmark. Arkivfoto

Klokken 17:15 oplyste Ekstra Bladets reporter på stedet, at der netop er ankommet tre ambulancer med udrykning til Sjælsmark. Arkivfoto

GIDSELSITUATION  Nordsjællands politi vil foreløbig kun oplyse, at der er meget politi på stedet og at man arbejder på at løse en 'situation'.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om en gidselsituation. "Det kan jeg ikke sige noget om, sagde kommunikationsmedarbejder Henriette Døssing, Nordsjællands Politi, tidligere på dagen.

Men Nordsjællands Politi oplyser nu på Twitter, at en mand har forskanset sig på et værelse på  Center Sjælsmark med sin familie:

"Mand har forskanset sig på værelse i Center Sjælsmark med sin familie. Vi er på stedet. Intet yderligere," skriver politiet.

'Situationen' har stået på i flere timer, og den er stadig uløst.

En informeret kilde oplyser til Ekstra Bladet, at der er tale om en asylansøger, der har taget sit eget barn som gidsel.

Kort før klokken 17 oplyste Henriette Døssing, at politiet stadig er på stedet, og at der ikke er nogen tidshorisont.

"Vi arbejder lige nu på at finde en løsning," siger hun. Hun vil ikke oplyse, hvor mange personer manden har forskanset sig med på værelset.

Klokken 17:15 oplyste Ekstra Bladets reporter på stedet, at der netop er ankommet tre ambulancer med udrykning til Sjælsmark.

Udrejsecenter Sjælsmark orienterer på sin hjemmeside beboerne i området med denne kortfattede meddelelse: "Nordsjællands Politi er i øjeblikket til stede pga. en hændelse i Center Sjælsmark."

OPDATERET:
Manden er nu anholdt
Nordsjællands Politi skriver kl. 20:29:
'Nordsjællands Politi har onsdag været i Udrejsecenter Sjælsmark for at håndtere en situation, hvor en 52-årig iransk mand havde forskanset sig på sit værelse sammen med sin kone og to af sine børn. Mandens to øvrige børn var på det tidspunkt i skole.'

'Nordsjællands Politi blev alarmeret via 112 klokken 10.49 og sendte patruljer til stedet på baggrund af en mistanke om, at mandens kone og børn blev tilbageholdt mod deres vilje.'

'Bygningen, hvor manden havde forskanset sig på et værelse, blev evakueret, og en forhandler har i timerne herefter forsøgt at overtale manden til dels at lade børnene komme ud af værelset, dels selv at komme ud. Da det ikke lykkedes, blev det klokken 19.33 besluttet at hente manden og hans familie ud fra værelset.'

'Det er vigtigt at understrege, at der ikke på noget tidspunkt har været fare for de øvrige beboere eller personalet på udrejsecentret. De omkringboende borgere har kunne observere stærk politimæssig tilstedeværelse, men episoden har været holdt inden for udrejsecentrets område.'

'Vi tager naturligvis sådan en situation meget alvorligt. Derfor mødte vi også talstærkt op, så vi var forberedt uanset, hvilket udfald situationen ville få. Heldigvis er både manden hans familie uskadte,' siger Magnus Andresen, chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi.

'Manden er nu anholdt, og både han og hans kone skal afhøres nærmere.'