NIRAS skal udvide

NIRAS, som har hovedsæde her i Blovstrød, er nu fusioneret med ALECTIA, og der bliver dermed behov for at udvide kontorarealerne på Sortemosevej med ca. 50%

Nu er fusionen imellem Alectia og Niras fuldt indfaset, hvilket bevirker, at der ikke længere er plads nok i bygningerne på Sortemosevej. Niras skal derfor bygge ud. Foto: AOB

Nu er fusionen imellem Alectia og Niras fuldt indfaset, hvilket bevirker, at der ikke længere er plads nok i bygningerne på Sortemosevej. Niras skal derfor bygge ud. Foto: AOB

UDBYGNING  Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras A/S - med hovedsæde her i Blovstrød på Sortemosevej 19 - er fusioneret med Alectia (tidl. Birch & Krogboe), som pt. har til huse i Virum.  Det er planen, at alle medarbejdere fra Alectia skal flytte fra Virum til Blovstrød, og cirka 200 Alectia-folk, er allerede rykket ind på adressen på Sortemosevej.

Men de resterende 200 medarbejdere fra Alectia-afdelingen er der ikke plads til endnu, og derfor er der planer om en 50%-udbygning.

Carsten Toft Boesen, administrerende direktør i Niras, siger til Frederiksborg Amts Avis: "Vi har 11-12.000 kvadratmeter nu, og vi taler om en udbygning i størrelsesordnen 6.000 kvadratmeter. Kommunen har nærmest været proaktiv i forhold til en udbygning og kontaktede os selv kort efter, at fusionen var faldet på plads. Og vi har allerede nu fået grønt lys til, at vi kan bygge det, vi har brug for".

Det mest sandsynlige er, at der bliver lavet en forlængelse af bygningen nærmest privatskolen. Foto: AOB

Det mest sandsynlige er, at der bliver lavet en forlængelse af bygningen nærmest privatskolen. Foto: AOB

"Nu skal vi så i gang med at have udformet projektet og i samarbejde med en arkitekt finde ud af, hvordan det skal se ud. Det mest sandsynlige er, at der bliver lavet en forlængelse af bygningen nærmest privatskolen, men det ligger ikke helt fast endnu," siger direktøren og fortæller, at der faktisk i det oprindelige projekt for bygningerne - hvor IBM tidligere havde til huse - var skitseret en udvidelse i den retning.