Sjældent opført værk af Haydn kan høres i Blovstrød langfredag

Koncerten spilles af den professionelle 'Verdi Kvartet', der består af Wladyslaw Marchwinski, violin, Ida Hye-Knudsen, violin, Jørgen Buhl Pedersen, bratsch og Inger Meinertz, cello

Blovstrød Kirke har valgt at gentage succesen fra sidste år, så endnu flere kan få glæde af den smukke musik.  

Blovstrød Kirke har valgt at gentage succesen fra sidste år, så endnu flere kan få glæde af den smukke musik. 

KONCERT  Langfredag kan man høre et sjældent opført værk i Blovstrød. Det drejer sig om Joseph Haydns syv kompositioner over korsordene, som spilles af den dygtige og professionelle Verdi Kvartet, der består af Wladyslaw Marchwinski, violin, Ida Hye-Knudsen, violin, Jørgen Buhl Pedersen, bratsch og Inger Meinertz, cello.

Sognepræst Kristine K. Ravn fortæller om stykket: "Haydns meditationer over Jesu syv korsord blev skrevet i 1786 til langfredags-gudstjenesten i Cadiz, Spanien. Det er altså mere end 200 år gammelt. 

Værket blev også opført i Blovstrød Kirke på langfredag sidste år, hvor flere kirkegængere beskrev det som noget af det smukkeste og mest stemningsfulde de nogensinde havde været med til. Kirken har derfor valgt at gentage succesen fra sidste år, så endnu flere kan få glæde af den smukke musik. 

Jesu syv ord på korset er en traditionel samling af syv korte fraser ytret af Jesus under korsfæstelsen, lige før han døde, samlet fra de fire evangelier. Fraserne indgår i en form for kristen meditation, som særligt bruges i fastetiden, den stille uge og på langfredag."

Sognepræst Kristine K. Ravn, vil stå for læsninger og liturgi. Gudstjenesten er fredag, den 14. april kl. 10:00.