Spejdernes lange tidsrejse fra stenalderen og frem til i dag

60 blå spejdere, som i weekenden havde slået lejr på Blackfoot-spejdernes store grund, fik oplevet en fantastisk tidsrejse i regn og blæst - som dog sluttede med sol

TIDSREJSE  Temaet for spejder-weekenden - den 28., 29. og 30. april - var en tidsrejse, hvor spejderne skulle løse opgaver mens de bevægede sig fra den tidlige stenalder til romertiden om fredagen. Lørdagen bød på en rejse fra vikingetiden, gennem middelalderen, renæssancen, kolonitiden for at slutte ved den industrielle revolution. Om søndagen, hvor weekenden afsluttede, oplevede spejderne den kolde krig, som det sidste del af deres tidsrejse.

Thomas Kragh Christensen fra Blackfoot Blovstrød beretter her om det store arrangement:
I sidste weekend  holdt de blå spejdere (DDS) i Ravnsholt division (Allerød, Birkerød og Farum) deres forårsturnering for tropsspejdere i alderen 12-16 år, piger og drenge, på Blackfoots spejdercenter på Skovmarken.

Verdenshistorien med start i stenalderen
Forårsturnering var en stor konkurrence - non stop - fra fredag til søndag, hvor spejderne kom igennem meget af det en spejder skal kunne, og alt bliver der givet point for: Besnørringer, førstehjælp, hejk, mad over bål, lejrplads, osv. Det hele var pakket ind i én stor handling planlagt af lederne siden efteråret – og i år ikke mindre end verdenshistorien med start i stenalderen – Allerødtiden ca. 11.000 år f.kr.

Tema for spejder-weekenden var en tidsrejse, hvor spejderne skulle løse opgaver mens de bevægede sig fra den tidlige stenalder til romertiden om fredagen. Foto: AOB

Tema for spejder-weekenden var en tidsrejse, hvor spejderne skulle løse opgaver mens de bevægede sig fra den tidlige stenalder til romertiden om fredagen. Foto: AOB

I løber af sen fredag aften ankom spejderne med deres telte, grej og rygsække til spejdercenteret, efter at have gået i gennem den smukke natur frem til Blovstrød. Der blev slået lejr og bål tændt til mad.

Fredag nat var de ankommet til romertiden, hvor de skulle bygge kastemaskiner, der blev prøveskudt med ildbomber – et rigtig flot syn. Lørdag morgen var de nået til vikingetiden, hvor morgenmaden stod på hirsegrød og honning. Frokosten bestod af høne, som blev tilberedt over bål og kogt med grønkål.

lørdagens frokost bestod af høne, som blev tilberedt over bål og kogt med grønkål. Foto: AOB

lørdagens frokost bestod af høne, som blev tilberedt over bål og kogt med grønkål. Foto: AOB

Hele lørdag var et stort dagsløb hvor de i middelalderen ydede førstehjælp til Skipper Klement bondesoldater i regn og blæst, senere erobrede kolonier over hele Verden, lavede samlebåndsproduktion, og sluttede dagen med som gullaschbaroner at lave mad afleveret i dåser til soldater i 1. Verdenskrig. Dagen sluttede med verdenskrig i skoven inden freden sænkede sig, og spejderne ramte soveposen.

Dagen sluttede sent med verdenskrig i skoven inden freden sænkede sig, og spejderne ramte soveposen. Foto: AOB

Dagen sluttede sent med verdenskrig i skoven inden freden sænkede sig, og spejderne ramte soveposen. Foto: AOB

Midt om natten blev der bygget tyst en høj mur tværs over spejdercenteret, og spejderne vågnede op søndag morgen i enten Østtyskland eller Vesttyskland, med de goder og mangler det betød, og skarpt bevogtede grænser. Spejderne skulle bygge udkigstårne, så de kunne se ind til deres tidlige landsmænd. Oprøret kom, muren væltet, og alle festede og var glade.

Midt om natten blev der bygget tyst en høj mur tværs over spejdercenteret, og spejderne vågnede op søndag morgen i enten Østtyskland eller Vesttyskland. Foto: AOB

Midt om natten blev der bygget tyst en høj mur tværs over spejdercenteret, og spejderne vågnede op søndag morgen i enten Østtyskland eller Vesttyskland. Foto: AOB

Oprøret kom, muren blev væltet, og alle festede og var glade. Foto: AOB

Oprøret kom, muren blev væltet, og alle festede og var glade. Foto: AOB

Et fantastisk spejderland
Efter en spændende og udfordrende weekend med meget regn, sol til sidst og masser af dejlige og sjove spejdervenner, var det klart for alle, at Tokkekøb Hegn og Blackfoots dejlige spejdercenter Skovmarken på Sandholmgårdsvej er et fantastisk spejderland med masser at muligheder for en super spejdertur.

Forårsturneringen blev i år vundet af Azteker fra Birkerød, men Blovstrøds Blackfoot patrulje Coyote klarede sig rigtigt godt i de 6 overordnede konkurrencer men desværre ikke helt nok til at komme i top-3, men en meget flot indsats af Coyote. 

40 fotos
AOBs fotograf var med på en del af rejsen og har samlet 40 fotos, som kan ses HER.