Blovstrøds verdensmester, Lotte Friis, stopper som elitesvømmer

Én af Danmarks største svømmeprofiler, Lotte Friis, har besluttet at stoppe sin svømmekarriere. 

OL-bronzevinder og verdensmester, Lotte Friis, stopper som elitesvømmer.

OL-bronzevinder og verdensmester, Lotte Friis, stopper som elitesvømmer.

GULDFISK  Én af Danmarks største svømmeprofiler, Lotte Friis, har besluttet at stoppe sin svømmekarriere. Overvejelserne har rumsteret et stykke tid og har nu taget så meget form, at svømmeren, der er tilknyttet Gentofte Svømmeklub og det nationale træningscenter/NTC, er klar til at melde sin beslutning officielt ud. I en pressemeddelelse lyder det:

"Det har ikke været en nem beslutning at træffe - at stoppe med den sport, der gennem mange år har givet mig så mange fantastiske udfordringer, så mange oplevelser, så mange gode venner og så megen glæde. Det er en sport, der i mange år har været mit liv," fortæller Lotte Friis og fortsætter:

"Jeg er stolt af min karriere og stolt af mine resultater. Jeg håber, at jeg har sat nogle aftryk i dansk elitesvømning, og at jeg har været en rollemodel for yngre svømmere og dermed været med til at motivere en ny generation af svømmere til at tro på sig selv og til at turde drømme store drømme. Jeg vil med interesse følge dansk svømning, selvom mit liv i fremtiden primært vil være udenfor bassinet." 

Første guldmedalje hjem til Danmark nogensinde på langbane
Lotte Friis har været finalesvømmer ved hele tre på hinanden følgende Olympiske Lege – første gang i 2008 i Beijing, hvor hun på formidabel vis vandt bronze i 800 m fri. Året efter præsterede Lotte at svømme den første guldmedalje hjem til Danmark nogensinde ved et VM på langbane, da hun vandt finalen i 800 m fri. Succesen blev herefter fulgt op af endnu en VM-guldmedalje, denne gang i 1500 m fri, ved det følgende langbane-mesterskab i 2011.

Imponerende lang resultatliste
Listen over opnåede internationale resultater er lang og imponerende og tæller hertil også fem VM-sølvmedaljer samt en verdensrekord i 1500 m fri på kortbane i november 2009. En rekord, der var gældende frem til 2013. Samme år, 2013, blev den 29-årige dansker indehaver af europarekorden i 1500 m fri på langbane. En rekord, som stadig er gældende. Den første internationale seniormedalje opnåede Lotte helt tilbage i 2004.

Der er således tale om en svømmer, der i den grad har sat sit tydelige aftryk på dansk elitesvømning, der nu sætter et endegyldigt punktum.

I Dansk Svømmeunion modtages beslutningen både med stor forståelse og anerkendelse.

LOTTE FRIIS' FEM GULDMEDALJER:

  • 2007: Guldmedalje ved EM på kortbane i 800 m fri
  • 2009: Guldmedalje ved VM på langbane i 800 m fri og sølv i 1500 m fri
  • 2010: Guldmedalje ved EM på langbane i 800 m fri og i 1500 m fri
  • 2011: Guldmedalje ved VM på langbane i 1500 m fri og sølv i 800 m fri
  • 2012: Guldmedalje ved EM på kortbane i 800 m fri