Mand truede to drenge på Blovstrød Skole

En aften i december frygtede to unge drenge for deres liv, da en 30-årig mand truede med at dræbe dem og lægge deres lig i et hul

  Den 30-årige mand fik en betinget dom på 20 dages fængsel. Foto: AOB

Den 30-årige mand fik en betinget dom på 20 dages fængsel. Foto: AOB

RETSSAG  På en kold og mørk torsdag aften i december frygtede to unge drenge for deres liv, da en 30-årig mand truede med at dræbe dem og lægge deres lig i et hul, har de forklaret i retten, og nu har den 30-årig mand fået en betinget dom på 20 dages fængsel. Det skriver Frederiksborg Amts Avis og uddyber sagen:

Episoden fandt sted omkring klokken 19:25 den 8. december på Blovstrød Skole, og den 30-årige mand truede blandt andet de to drenge med, at deres forældre kunne hente dem på hospitalet. Det fremgår af dombogen i Retten i Hillerød.

Da sagen var for retten, var den 30-årige tiltalt for to forhold - vold og trusler. Men den 30-årige nægtede sig skyldig i forhold et om vold, mens han erkendte sig delvist skyldig i forhold to om trusler. Den 30-årige mente ikke, at ordvalget i anklageskriftet stemte overens med det, der var blevet sagt den pågældende aften på Blovstrød Skole.

Vidnede i retten
De to unge drenge vidnede begge i retten. Ifølge drengene tog den 30-årige fat i deres kraver og bankede deres hoveder sammen, så den ene fik næseblod. Derefter skulle den 30-årige ifølge drengenes forklaring have sagt, at næste gang kunne deres forældre hente deres lig og aske på hospitalet eller i det hul i jorden, der var i nærheden, da episoden fandt sted. Det fik drengene til at frygte for deres liv, står der i dombogen.

Amtsavisen skriver videre: Den 30-årige afgav også forklaring under retssagen. Han forklarede i retten, at han ikke havde i sinde at være voldelig, men at han trak de to drenge hen foran sig for at give dem en skideballe. Derefter forklarede den 30-årige, at han havde sagt, at han ville smide dem i et hul, at der ikke var nogen kære mor, og at deres forældre kunne hente dem på hospitalet.

Beviser fremlagt
Da alle vidner havde vidnet, og alle beviser var blevet fremlagt, mente retten ikke, at der var tilstrækkelige beviser for, at den 30-årige havde været voldelig eller havde i sinde at være voldelig. Derfor blev den 30-årige frikendt for forholdet om vold. Til gengæld fandt retten, at det var bevist, at den 30-årige er skyldig i forhold to om trusler.

Den 30-årige fik derfor en betinget dom på 20 dages fængsel. Den betingede dom indebærer, at den 30-årige ikke må begå noget strafbart to år frem fra den dag, dommen blev afsagt, og så skal den 30-årige være under tilsyn af Kriminalforsorgen det første år.

Hvilken relation, de to unge drenge og den 30-årige har, fremgår ikke af dombogen. Det fremgår heller ikke, hvordan konflikten opstod, og selvom episoden fandt sted på Blovstrød Skole, kender skolen ikke noget til sagen. Det oplyser skoleleder Kirsten Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Dommen blev afsagt i torsdags, den 20. marts.