Ned til 2-3 graders nattefrost

DMI oplyser, at det kan blive pænt koldt i nat. Nogle steder i landet kan temperaturen falde til minus 5 grader celsius - i Blovstrød til minus 2-3 grader

Det kan blive usædvanligt koldt i nat. Nogle steder i landet kan temperaturen falde til minus fem grader celsius. Det siger vagthavende ved DMI, Trine Pedersen, som samtidig oplyser, at vi skal 20 år tilbage for at registrere samme lave frosttemperatur. Foto: AOB

Det kan blive usædvanligt koldt i nat. Nogle steder i landet kan temperaturen falde til minus fem grader celsius. Det siger vagthavende ved DMI, Trine Pedersen, som samtidig oplyser, at vi skal 20 år tilbage for at registrere samme lave frosttemperatur. Foto: AOB

FROST  Det kan blive usædvanligt koldt natten til onsdag. Nogle steder i landet kan temperaturen falde til minus fem grader celsius. Det oplyser vagthavende ved DMI, Trine Pedersen.

Og det er usædvanligt for den her tid af året. Ifølge TV2s arkiver skal man tilbage til den 20. april 1997 - altså for 20 år siden - for at finde en forårsnat, der har været lige så kold. Her blev der målt minus 6,1 grad celsius i Nordsjælland.

Trine Pedersen understreger dog, at nattefrost i den mildere ende ikke er usædvanligt på denne tid af året. Nattens kulde bliver særlig bidsk i bl.a. Midtsjælland. Det er også her, at temperaturen kan snige sig ned på de fem minusgrader.

Selv om kulden måske kan føles hård i nat, er der langt til rekorden for koldeste april-nat nogensinde. Den 3. april 1922 målte DMI minus 19 grader celsius ved Store Vildmose i det daværende Nordjyllands Amt.

Siden 1961 har den gennemsnitlige nattetemperatur i april være 2,1 grader celsius. Men i følge TV2 fortsætter risikoen for nattefrost dog ind i maj måned.