3000 år gammel bronzeøkse fundet i Blovstrøds muld

Tidligere i år dukkede der en fin 3000 år gammel bronzeøkse op af mulden ved Blovstrød - det kan man bl.a. høre mere om på onsdag den 19. april

Museumsinspektør Esben Aarsleff fra Museum Nordsjælland holder foredrag om, hvad man kan finde af danefæ i Allerøds muld. I Blovstrød fandt man bl.a. en fin bronzeøkse, som er ca. 3000 år gammel. Arkivfoto: AOB

Museumsinspektør Esben Aarsleff fra Museum Nordsjælland holder foredrag om, hvad man kan finde af danefæ i Allerøds muld. I Blovstrød fandt man bl.a. en fin bronzeøkse, som er ca. 3000 år gammel. Arkivfoto: AOB

DANEFÆ  Næsten dagligt hører man om spændende skattefund fra oldtiden og middelalderen, som dukker op over hele Danmark. Fundfeberen har ramt landet, og en masse ivrige mennesker vandrer markerne tynde med metaldetektorer i håbet om at finde danefæ eller andre spændende fund.

Men hvordan ser det ud i Nordsjælland og Allerød Kommune? Vælter fundene også op her? Det kan man få svar på onsdag den 19. april, når museumsinspektør Esben Aarsleff fra Museum Nordsjælland holder foredrag på Allerød Bibliotek fra 15:00 til 16:30.

Bronzeøkse fra Blovstrød
Foredraget præsenterer en række forskelligartede fund, fra de fineste guldstykker til de ødelagte blykugler, som er kommet op af jorden de seneste år i Nordsjælland. Selvfølgelig med et særligt fokus på de nyeste fund fra Allerød Kommune. I januar dukkede der f.eks. en fin 3000 år gammel bronzeøkse op af mulden ved Blovstrød.

Historier om Danmark
Foredraget er en del af 'Historier om Danmark', som er et tværgående samarbejde mellem folkebibliotekerne, Slots- og Kulturstyrelsen, DR og Nationalmuseet. Projektet sætter i 2017 fokus på danskernes egen og vores fælles historie. I april måned er der fokus på tiden fra stenalder til middelalder.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding på bibliotekets hjemmeside.

Se hvad arkæologerne gravede op af mulden  . I mange tilfælde graves der søgerender, hvorved man bl.a. med   metaldetektorer   finder spor efter danefæ. Arkivfoto: AOB

Se hvad arkæologerne gravede op af mulden. I mange tilfælde graves der søgerender, hvorved man bl.a. med metaldetektorer finder spor efter danefæ. Arkivfoto: AOB