De unge fra Center Sandholm kører gratis med bussen og blokerer den samtidig

Chaufføren: "Det er en uholdbar situation, men ingen gør noget ved det"

Bus 381 kører fra Hørsholm til Allerød, men mange unge fra Center Sandholm betaler ikke for turen. Arkivfoto: AOB

Bus 381 kører fra Hørsholm til Allerød, men mange unge fra Center Sandholm betaler ikke for turen. Arkivfoto: AOB

BUSCHIKANE  Det sker ofte, at de unge uledsagede fra Center Sandholm ikke betaler for busturen, og samtidig blokerer de bussen, når de skal med til Allerød Station.

En Blovstrød-borger fortæller til AOB, at hun har oplevet en situation midt på formiddagen, hvor bussen (rute 381) kommer fra Hørsholm og stopper ved Center Sandholm. Her er der bl.a. 8 - 10 unge mænd, som skal med til Allerød Station. 

Et par stykker går ind ad fordøren, men går så ned og trykker på bussens nødknap, hvorefter alle døre går op, og de resterende unge mænd gå så ind ad bagdørene og undgår derved at betale.

Den kvindelige buschauffør påtaler, at de skal betale for køreturen, hvilket de nægter, men chaufføren gør samtidig opmærksom på, at de nu umiddelbart ikke kan køre videre, idet bussen af sikkerhedsmæssige grunde automatisk er blokeret, fordi man har trykket på nødbremsen.

Efter et stykke tid - med forsinkelse - kan man dog køre videre, og ved Allerød Station forklarer chaufføren, at det er en episode, som busselskabet ofte møder, men der er ingen der gør noget ved det.
 

AOB forelagde hændelsen for borgmester Jørgen Johansen i torsdags, for at høre om han havde nogen kommentarer til sagen. Borgmeteren reagerede omgående og skrev følgende i en pressemeddelelse:

Borgmester: "Det er ikke godt nok endnu"
Borgmester Jørgen Johansen har fået nok af, at der igen dukker sager op med asylansøgere fra Center Sandholm og Udrejsecenter Sjælsmark, der skaber utryghed for borgerne i kommunen.

Den besked har han givet videre til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, ved et møde på Allerød Rådhus torsdag aften.

”Så sent som i weekenden kunne vi læse om en episode med en 42-årig mand, som blev overfaldet af nogle asyldrenge fra Sandholm – og det er ganske enkelt helt uacceptabelt”.

Modtagecentret Sandholm for nyankomne asylansøgere i Danmark ligger i Allerød Kommune og huser bl.a. uledsagede unge med stofmisbrug og kriminel adfærd, herunder særligt gadebørn fra Nordafrika. Inger Støjberg og borgmester Jørgen Johansen besøgte i december måned Center Sandholm sammen for at se forholdene på egen hånd.

Borgmester Jørgen Johansen har således tidligere været i dialog med Inger Støjberg om udfordringerne. Herunder at mange børn forsvinder mellem fingrene på myndighederne, og at børnene og de unge ikke får den hjælp, de har brug for.

”Jeg er glad for, at ministeren tager det her alvorligt, hvilket hun igen gav udtryk for til mødet i torsdags. Derudover har vi aftalt, at vi inviterer justitsminister Søren Pape med til vores næste møde, så vi også kan drøfte den politimæssige håndtering af problemerne omkring Center Sandholm”, forklarer Jørgen Johansen.

Han uddyber endvidere, at mødet med de to ministre skal bruges på, at drøfte konkrete tryghedsskabende initiativer.

”I Allerød Kommune har vi gennem en længere periode haft en god dialog med borgerne om og haft fokus på tryghedsskabende aktiviteter” siger borgmester Jørgen Johansen og understreger: Det har vi bl.a. gjort pga. hændelser i bussen til og fra asylcentret og ikke mindst på og omkring Allerød station. Det er simpelthen uacceptabelt, at det her fortsætter, og det skal der sættes en stopper for så hurtigt som muligt”.

Derudover glæder det borgmesteren, at udlændinge- og integrationsministeren viste stor interesse for byrådets arbejde med den kommunale strategi for modtagelse og integration af flygtninge og familiesammenførte. Hun kommer derfor særskilt på besøg for at se konkrete indsatser med lokale virksomheder inden for beskæftigelse.