Skolerne må selv bestemme over penge

Blovstrød Skole kan se frem til at få 63.000 kroner tilbage

Blovstrød Skole har hejst flaget - for de får penge tilbage. Arkivfoto: AOB

Blovstrød Skole har hejst flaget - for de får penge tilbage. Arkivfoto: AOB

TILBAGEFØRSEL   Allerøds kommunale skoler må selv bestemme, hvordan de vil bruge de tilsammen tre millioner kroner, som politikerne mener, de skal have tilbage efter en budgetregulering på samme beløb sidste år - sådan er holdningen i Børne- og Skoleudvalget.

Skolerne får i alt tre millioner kroner tilbageført
Skoleudvalget har valgt at indstille, at skolerne får de tre millioner kroner tilbageført efter et princip om, at de får det tilbage, som de blev efterreguleret sidste år. Og at skolerne selv må prioritere, hvordan de vil anvende midlerne. Indstillingen blev den 21. marts godkendt i Økonomiudvalget og mangler nu kun den endelige godkendelse i byrådet.

Miki Dam Larsen - der er formand for Børne- og Skoleudvalget siger: "Jeg synes, der er en vis logik i, at når skolerne selv må prioritere de svære ting, så må de også selv prioritere de gode ting."

Vel modtaget
Den besked bliver vel modtaget i skolebestyrelserne, og Lau Gottschalk Nygaard, der er formand for skolebestyrelsen på Lillevang Skole, siger: "Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at vores ønske om selv at kunne disponere over pengene ser ud til at blive efterkommet. Det er for de fleste skolers vedkommende på personalesiden, vi er pressede."

Blovstrød Skole får mindst tilbage
De enkelte skole får det beløb tilbage, som den sidste år blev efterreguleret i forbindelse med tab af elever til Allerød Privatskole. Det betyder, at der er 333.001 kroner på vej til Skovvang-matriklen og 383.968 kroner til Ravnsholt-matriklen. Lillerød Skole står til at få 542.801 kroner tilbage. Den største efterregulering fik sidste år Lynge Skole og Engholm-matriklen, som nu kan se frem til at få de henholdsvis 819.606 kroner og 855.828 kroner tilbage. Blovstrød Skole kan se frem til "kun" at få 63.033 kroner tilbage.