Allerede nu skal du til kamp mod dræbersneglene

Det gælder om at bekæmpe dræbersneglene tidligt, så de ikke vokser sig større og formerer sig

Det er nu, du skal i gang, hvis du vil vinde over de slimede og forhadte snegle.   Foto: AOB

Det er nu, du skal i gang, hvis du vil vinde over de slimede og forhadte snegle. Foto: AOB

DRÆBERSNEGLE  De fleste Blovstrød-haveejere kender og hader dem, fordi de æder af køkkenhaven og formerer sig med lynets hast. Og det er nu, du skal i gang, hvis du vil vinde over de forhadte snegle, hvor de fleste kommer nede fra engen.

Dræbersneglene vågner nemlig af dvalen nu, og det gælder om at bekæmpe dem, før de vokser sig store og formerer sig, siger Inga C. Bach, der er hortonom og fagredaktør i Haveselskabet.

"Dræbersnegleunger kan kendes på, at de har to længdegående fartstriber på ryggen," fortæller hun og fortsætter:

Spred jernfosfat ud i haven
"Hvis du allerede nu har set sådan én i haven, eller der er gnasket i blomsterne på dine vintergækker eller dorothealiljer, har du snart større dræbersnegle i haven. Et godt våben vil være allerede nu at sprede jernfosfat ud i haven. Det spreder man ud, hvor sneglene foretrækker at være. Steder med bunddække, buske og stauder eller steder, hvor der ligger blade." Jernfosfat bruges i øvrigt også til at dræbe mos i græsplænen.

Ifølge Inga C. Bach virker jernfosfatet bedst i tørvejr, og hvis man bruger det nu, behøver man ikke ret store mængder. Det skader heller ikke havens pindsvin og fugle, hvis det bruges korrekt.

"Man kan bruge meget mindre sneglebekæmpelsesmiddel nu, hvor sneglene er små frem for om sommeren, hvor de er store og fede," slutter Inga C. Bach.