Nu kommer vinteren - siger meteorologerne

Forårets kommen er ind til videre sat på standby

Er det denne situation vi skal opleve i den kommende uge?

Er det denne situation vi skal opleve i den kommende uge?

SNEBYGER  Den østlige del af Sibirien oplever lige nu temperaturer på mellem minus 40-50 grader. Den kulde bevæger sig nu vestpå mod Europa over de næste to-tre døgn.

"Det får indflydelse på vejret i Danmark. Søndag middag er den kraftige kulde nået frem til Moskva, og i løbet af mandagen går der snebyger i det, for der er en kraftig kuldetilstrømning efter weekenden," siger DR-Nyheders meteorolog og vejrvært Søren Jacobsen.

I løbet af mandagen og tirsdagen arbejder kulden sig ind over Estland og Letland og videre ud over Østersøen. Det giver udbredt dags- og nattefrost de fleste steder i Danmark tirsdag og onsdag.

Plusgrader og dis afløses af strid kulde
Gråvejr, plusgrader og dis vil dermed blive afløst af en strid og kold vind i næste uge og vil endda også føre snebyger med. Mandagen 'topper' med temperaturer mellem 0 og 3 graders varme, men det kommer ikke til at føles særligt varmt alligevel, idet vinden vil blæse med en jævn til hård styrke fra øst.

Skyerne vil være i flertal og ledsaget af sne- eller sludbyger, og solen vil kun i kortere perioder skinne ned gennem skyer og byger.

Kulden får for alvor fat fra på tirsdag. Det betyder også, at tirsdagen og de efterfølgende dage byder på bidende koldt vejr med højeste temperaturer omkring 0 grader og enkelte snebyger. 

Føles som 15 graders frost
Vinden frisker op fra øst, og det betyder, at det ud fra en kombination af vind og temperatur vil føles temmeligt koldt. Faktisk vil det kunne føles som 15 graders frost.

Så selvom dagene bliver længere og vintergækker og erantis så småt er begyndt at skyde op af jorden, må vi erkende, at februar er lig med vinter, og forårets kommen er sat på standby.

Ud fra en kombination af vind og temperatur vil det føles temmeligt koldt. Faktisk vil det kunne føles som 15 graders frost. Foto: AOB

Ud fra en kombination af vind og temperatur vil det føles temmeligt koldt. Faktisk vil det kunne føles som 15 graders frost. Foto: AOB