Festlig, men våd, fastelavnsfest ved Blovstrød Kirke

Der var stor tilslutning til den traditionelle fastelavnsfest ved kirken og med mange børn i festlige udklædninger

FASTELAVNSFEST   Blovstrød Kirke var i formiddags fyldt med prinsesser, cowboyer og indianere, løver, spidermann, et skellet og der sås også en enkelt politibetjent, da der var fastelavnsgudstjeneste i dag. Efterfølgende blev der slået katten af tønden på forpladsen ved sognegården.

FASTELAVNSFEST  Blovstrød Kirke var i formiddags fyldt med prinsesser, cowboyer og indianere, løver, spidermann, et skellet og der sås også en enkelt politibetjent, da der var fastelavnsgudstjeneste i dag. Efterfølgende blev der slået katten af tønden på forpladsen ved sognegården.

Den stille silende regn holdt ikke de fantasifulde udklædte børn tilbage for at slå katten af tønden. Fotos: AOB

Den stille silende regn holdt ikke de fantasifulde udklædte børn tilbage for at slå katten af tønden. Fotos: AOB

Der var rigtig mange børn, som var mødt frem i de mest fantasifulde udklædninger, for at slå katten af tønden til de fire ophængte tønder. Undervejs var der festlig musik ved FDF-orkestret, som spillede alle fastelavnsklassikerne, og orkestret fik også de fremmødte til at synge med på nogle af fastelavnssangene. I dagens anledning havde Mogens Falk også skrevet en fastelavnssang: 'Fastelavn i Bloustrød' på melodien 'Så sødt som i gamle dage...'. 

Formanden for menighedsrådet, Line Kristiane Vincentz Larsen, bød velkommen ved tøndeslagningen, og gav en orientering om aldersfordelingen til de fire fastelavnstønder, som alle var fyldt med slik og andet godt. Der var naturligvis også fastelavnsboller med saftevand og varm kakao, som lunede godt i det våde regnvejr.

Vores fotograf har her samlet nogle situationer fra dagen.