Udenlandske håndværkere på spil

Advarsel: "Irske og engelske håndværkere går fra dør til dør og tilbyder arbejde men snyder folk," siger politiet

Hele sidste uge har Nordsjællands Politi fået adskillige henvendelser fra borgere, der er blevet opsøgt af en irsk og engelske håndværkere, som har tilbudt forskelligt arbejde. Foto: AOB

Hele sidste uge har Nordsjællands Politi fået adskillige henvendelser fra borgere, der er blevet opsøgt af en irsk og engelske håndværkere, som har tilbudt forskelligt arbejde. Foto: AOB

Irsk 'håndværker'
TILBUD  Om foråret er der nærmest tradition for, at engelske håndværkere tilbyder forskelligt arbejde for folk - og som oftest ender det med, at kunderne bliver snydt. Og i år kommer foråret åbenbart ekstra tidligt, for hele sidste uge har Nordsjællands Politi fået adskillige henvendelser fra borgere, der er blevet opsøgt af en irsk håndværker, som har tilbudt forskelligt arbejde.

Nordsjællands Politi siger: "Heldigvis har vi indtryk af, at folk er blevet klogere og afviser at tage imod tilbuddet, men vi har fået mange henvendelser fra folk, der er blevet opsøgt af en irsk håndværker, og som på gebrokkent engelsk med tydelig irsk accent, tilbyder arbejde. I fredags var der blandt andet en mand, som havde besøgt samtlige beboere på en vej, men var blevet afvist alle steder."

Der er tale om en 30-35 årig mand, 175 cm høj og almindelig af bygning. Han har vesteuropæisk udseende, kort lyst hår og har været iført en grå arbejdstrøje, sorte arbejdsbukser og sorte sko. Han er kørende i en mørkegrå personbil.

"Typisk skal disse håndværkere have penge forud, de hæver den aftalte pris, eller de presser folk, når arbejdet er påbegyndt. Måske gør de det ikke færdigt, under alle omstændigheder bliver folk snydt, hvis de tager imod disse tilbud," fastslår Nordsjællands Politi.

'Asfaltarbejdere'
I et andet tilfælde var der tale om engelsktalende 'asfaltarbejdere', som tilbød private borgere at løse diverse former for opgaver.

I tirsdags blev arbejderne anmeldt af to borgere, oplyser specialkonsulent Henrik Duus fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

En 54-årig kvinde anmeldte, at to høje, kraftige mænd i orange dragter bankede på hendes dør og tilbød at lægge noget overskudsasfalt på hendes gårdsplads.

"Kvinden takkede nej og lukkede og låste døren, hvorefter mændene kørte fra stedet," forklarer Henrik Duus.

Ligeledes kontaktede en yngre mand politiet og forklarede, at to engelsktalende mænd havde henvendt sig på mandens forældres bopæl, hvor de ligeledes tilbød deres arbejdskraft, men her blev de også afvist.