Her skal det nye 'Blovstrød Børnehus' ligge

Så har landinspektøren afsat de to bygningsfløje til det nye børnehus.

Tæt op mod Kongevejen opføres det nye børnehus - her har landinspektøren nu afsat hovedlinierne for de to nye bygninger. Foto: AOB

Tæt op mod Kongevejen opføres det nye børnehus - her har landinspektøren nu afsat hovedlinierne for de to nye bygninger. Foto: AOB

BØRNEHUS  Nu er den lille lund for enden af Blovstrød Skoles boldbane fældet, og landinspektøren har afsat de to bygningsfløje, som skal huse det nye 'Blovstrød Børnehus'. 

Det er entreprenørfirmaet Adserballe og Knudsen A/S, som sammen med Rubow Arkitekter fra København, der nu er igang med byggeprocessen.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har haft en stor rolle i dialogen med brugerne og udformningen af institutionen, og for at sikre overlevering af viden og krav til entreprenøren har kommunen fastholdt dette arkitektfirma som byggeherrerådgiver.

Hele området er nu omgivet af et byggepladshegn. I baggrunden ses Netto-bygningen, som på sigt skal have udvidet parkeringspladsen, hvor villaen (t.v. for Netto-bygningen), Kongevejen 28, rives ned. Det nye parkeringsområde skal samtidig fungere som afsætningsplads for brugere til Børnehuset. Foto med markeret bebyggelse: AOB

Hele området er nu omgivet af et byggepladshegn. I baggrunden ses Netto-bygningen, som på sigt skal have udvidet parkeringspladsen, hvor villaen (t.v. for Netto-bygningen), Kongevejen 28, rives ned. Det nye parkeringsområde skal samtidig fungere som afsætningsplads for brugere til Børnehuset. Foto med markeret bebyggelse: AOB

Institution til 150 børn
"Det bliver en institution til ca. 150 børn inklusiv legestuefaciliteter til dagplejen. De nye fysiske rammer tager udgangspunkt i inkluderende børnefællesskaber og leg og læring. Endelig forener den nye institution også 'det små i det store' – forstået således, at overskueligheden prioriteres i et samlet børnehus, der skal være dobbelt så stort som nu," lyder det i kommunens redegørelse, som fortsætter: 

"Vigtigheden af at indgå i en helhed og tværgående sammenhæng med dagplejen, Blovstrød Skole og Klub Blovstrød samt lokalsamfundet er således én af hovedelementerne i det kommende byggeri."

Børne- og læringsby
Dorthe Lund Nielsen, som er 'Skole- og Dagtilbudschef', har tidligere udtalt: "Vi ser frem til at kunne indvie en topmoderne og funktionel institution, som vil være en bærende del af Blovstrød som kommende børne- og læringsby."

Byggeriet forventes afleveret ultimo 2018.