Ny smuk alterdug fremstillet til Blovstrød Kirke

Et fantastisk stykke håndarbejde, udført i den vanskelige hardangersyning, er nu bragt til ende, og en smuk alterdug er klar til at tages i brug.

Det krævende håndarbejde har Böggy Busse udført ved hjælp af et stort forstørrelsesglas og en kraftig lampe. Foto: AOB

Det krævende håndarbejde har Böggy Busse udført ved hjælp af et stort forstørrelsesglas og en kraftig lampe. Foto: AOB

ALTERDUG  For mere end to år siden fik Böggý Busse en idé, da hun så en alterdug, som en islandsk veninde havde fremstillet til en kirke på Island. Böggý Busse fik mod på at fremstille en lignende dug til Blovstrød Kirke og henvendte sig til det daværende menighedsråd, som var begejstrede for ideen.

Nu er det store arbejde bragt til ende. Et fantastisk stykke håndarbejde, udført i den vanskelige hardangersyning, som er norsk bondesyning fra Hardanger, som tidligere blev anvendt som pynt på skjorter og forklæder.

Hardangersyning
Hardangersyning udføres med hørtråd på trådlige fint lærred og består af kvadratisk udklippede gittergrunde og tællesyning, kaldet klostersyning eller platværk. Det krævende håndarbejde har Böggy Busse udført ved hjælp af et forstørrelsesglas og en kraftig lampe, og især den sidste del af arbejdet, hvor man klipper hullerne ud i det, man allerede har syet, har krævet en sikker hånd uden den mindste rysten på fingrene. Dugen er lavet i 100 procent DMC fransk bomuldsgarn. 

Den sidste del af arbejdet, hvor man klipper hullerne ud i det, man allerede har syet, kræver en sikker hånd. Foto: AOB

Den sidste del af arbejdet, hvor man klipper hullerne ud i det, man allerede har syet, kræver en sikker hånd. Foto: AOB

Alterdugen vil blive taget i brug til højmessen søndag, den 26. november kl. 10:00, og efter gudstjenesten vil Böggý Busse fortælle om sit store arbejde med dugen og menighedsrådet vil være vært med et glas.