De gule cykler - en succes

Men fire trafikdræbt på strækningen Center Sandholm-Center Sjælsmark.

Det er fortsat muligt at donere cykler eller andet cykeludstyr, f.eks. cykelhjelme og cykellygter til projektet. Det kan ske ved henvendelse til Røde Kors i Center Sandholm.

Det er fortsat muligt at donere cykler eller andet cykeludstyr, f.eks. cykelhjelme og cykellygter til projektet. Det kan ske ved henvendelse til Røde Kors i Center Sandholm.

RAPPORT  Fra facebook-grupperne ‘Sikker i Blovstrød’ og ‘Sikker i Allerød Kommune’ skriver Margit Sandum og Gitte Damgård:

"Vi har den 24. oktober været til et opfølgende møde på Center Sandholm – møder der har været afholdt jævnligt hen over et års tid og begrundet i foruroligende mange indbrud i Blovstrød og mistanker, der pegede i alle retninger, herunder også på Center Sandholm. 

Ud over at høre om et center i mere ro, så noterer vi os, at 'cykelprojektet' går rigtig godt. 

Cykelprojektet handler om at samle cykler, der bliver repareret og gjort fint i stand og desuden malet gule, således at beboere på centret (og andre) kan bruge dem – et positivt projekt, der kunne give liv til cykler, der bare stod ubenyttet hen, og desuden kan bringe aktivitet ind i hverdagene på centret.

Cirka 30 cykler er det blevet til, og cyklerne bliver brugt meget og havner - er det konstateret - også i bl.a. Lynge.

Der er brug for endnu flere cykler at arbejde videre på, og der er brug for frivillige, der har lyst til at deltage i arbejdet, der foregår på centret. Ønsker man at deltage som frivillig, så kan man kontakte  koordinator Tanja Karsten på email: tja@redcross.dk.

Herfra en TAK til den ene ihærdige mand, vi hører har arbejdet utrætteligt på at klargøre cyklerne. 

Det gode arbejde har god brug for nogle varmere og bedre rammer at være i, og som idé kunne det fx være en container (prismæssigt kr. 20-30.000); det er et beløb, vi håber vil finde vej til centret. 

På spørgsmålet mht. veje og cykelstier viser det sig, at der stadig ikke er cykelsti/fortov fra Center Sandholm mod Hørsholm (og efterskolen) .

Fire trafikdræbte
Beboere fra Center Sjælsmark går/cykler typisk mod Allerød, da det giver lettere transport mod København, og da der hverken er lys eller fortov på denne strækning fra Center Sjælsmark til Center Sandholm, er det en farlig vej at færdes på. I løbet er de sidste år er fire blevet trafikdræbt på strækningen. 

Et håb kan være, at der kan gøres noget for at ændre på dette.

Tak til Center Sandholm for at åbne dørene for os igen – og tak for at ville åbne op til et 'åbent hus'-arrangement senere i år, når centreret er landet i lidt andre rammer, som de kan fortælle meget mere om, til de, der møder op."