Kristine Krarup Ravn fik pris for prædiken

Vores Blovstrød-præst har vundet konkurrence i anledning af reformationsåret.

Vindren af konkurrencen blev vores sognepræst her i Blovstrød, Kristine Krarup Ravn.

Vindren af konkurrencen blev vores sognepræst her i Blovstrød, Kristine Krarup Ravn.

VINDERPRIS  I anledning af reformationsåret udskrev Grundtvigsk Forum tidligere på året en prædiken-konkurrence. Ikke hvem som helst har kunnet deltage - idet man skulle være 33 år eller yngre. -Og hvorfor lige 33 år? Jo, Luther var kun 33 år gammel, da han slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg.
 
Vinderen af konkurrencen blev vores sognepræst her i Blovstrød, Kristine Krarup Ravn. 

Prædikenen blev holdt i Budolfi Domkirke i anledning af Grundtvigsk Forums årsmøde 27.-28. oktober.

Formand for Grundtvigsk Forums kirkepolitiske udvalg, Morten Thaysen, skriver blandt andet om motivationen for tildelingen af prisen: 

"Konkurrencens vinder gør på mesterlig vis brug af billeder, og gør det på en måde, så det i hvert fald har sat sig i mig. For hun får mig til at se evangeliet gennem en hvals øjne."

"Der findes en amerikansk prædiken-teoretiker, der siger, at en prædikant er som en instruktør af en film. Som en instruktør skal han eller hun bruge billeder. Billederne skal skæres til. De skal have den rigtige lyssætning og den rigtige vinkel. Når filmen er færdig er den sat sammen af en hel række billeder, der fører os igennem den historie, som instruktøren vil fortælle os."

"Det samme med prædikenen. Prædikanten skal bruge billeder, og holde dem op for tilhøreren. Se her, og se her. Sagen er, at vi husker i billeder, og når prædikenen er færdig, arbejder billederne videre i tilhøreren. Prøv at lægge mærke til, hvad vi selv husker fra en prædiken. Det er ofte billedet."

"Og så kan jeg afsløre, at unge prædikanter i Danmark er særdeles skarpe. I hvert fald er de prædikener, vi har fået ind - særdeles skarpe. Prædikanterne har noget på hjerte, og forkynder evangeliet for fuld skrue. Og ikke bare det – de er også udtryk for et godt håndværk", hedder det i motivationen.