Julius Johansen fra Blovstrød blev årets talent

Den unge nordsjællænder var umulig at komme uden om, da de fornemmeste priser i Dansk Cykelsport blev uddelt i Ballerup Superarena.

"Med hjælp fra trænerne og landsholdet formåede jeg at tage den gode træning med ind i 2017," siger Julius Johansen. 

"Med hjælp fra trænerne og landsholdet formåede jeg at tage den gode træning med ind i 2017," siger Julius Johansen. 

TALENT  Set med internationale øjne har 2017 været et af de absolut stærkeste med et hav af mesterskaber, og en af de store bidragsydere til den store medaljehøst har været 18-årige Julius Johansen her fra Blovstrød. Den unge nordsjællænder var således umulig at komme uden om, da de to fornemmeste priser i Dansk Cykelsport blev uddelt i Ballerup Superarena.

'Årets talent' gik til Julius Johansen, der har en regnbuetrøje at smykke sig med. Julius Johansen vandt juniornes linjeløb ved VM i Norge ved at køre alene til målstregen med forrygende tempokørsel over de sidste mange kilometer.

Et par uger forinden havde Julius Johansen vundet dobbelt guld ved EM i Herning, hvor han sejrede suverænt i enkeltstarten og linjeløbet.

"Jeg havde en lidt svær tid i 2016, men med hjælp fra trænerne og landsholdet formåede jeg at tage den gode træning med ind i 2017," siger Julius Johansen beskedent ved prisoverrækkelsen.

Fra den kommende sæson rykker Julius Johansen op i seniorrækkerne. Han skal i den kommende sæson køre for det danske contentinalhold Team ColoQuick.

"Mit fokus ligger på banen frem mod OL i 2020. Det er det, jeg satser på, men jeg håber at kunne kombinere det med landevejen," siger Julius Johansen, der er inde i gruppen omkring det danske 4x4000 meter hold i forfølgelsesløb.