De nye byer i Blovstrød

Der er rigtig mange steder i Blovstrød, hvor der opstår helt nye små byer.

En hel ny by er vokset op på Skovvejen bag støjskærmen ved Kongevejen. Foto: AOB

En hel ny by er vokset op på Skovvejen bag støjskærmen ved Kongevejen. Foto: AOB

NYBYGGERE  Rundt omkring i Blovstrød skyder der små helt nye byer op. Byggerierne vest for Kongevejen og syd for Østre Teglværksvej har man jo ikke kunnet undgå at se og høre. Der dukker dagligt nye huse op på de tidligere grønne marker.  

Drabæk Huse
De første, som satte en salgspavillon op på disse marker, var Bonava, som havde udstykket grunde på byggefelt1 til et boligerområde kaldet 'Drabæk Huse'. Her er der tale om 78 svanemærkede et- og to-plans rækkehuse, som får adgang fra Kongevejen. De første huse er nu klar til indflytning og over 80% af første etape af husene er nu solgt.

78 svanemærkede et- og to-plans rækkehuse ved Drabæk Huse. Illustration: Bonava

78 svanemærkede et- og to-plans rækkehuse ved Drabæk Huse. Illustration: Bonava

Grønningen
Den næste bebyggelse i dette område, som blev åbnet for salg i marts måned, var 'Grønningen' (byggefelt 4), med indkørsel fra Østre Teglværksvej. Der er her tale om en villa-bebyggelse for i alt 45 boliger, der alle opføres af HusCompagniet. Alle husene er for længst solgt og opførelsen er nu i fuld gang.

Et af de villa-typer, som opføres på Grønninge-arealet. Foto: AOB

Et af de villa-typer, som opføres på Grønninge-arealet. Foto: AOB

Frugtlunden
Den tredje bebyggelse, 'Frugtlunden', som består af 79 et- og to-plans rækkehuse sælges og opføres ligeledes af HusCompagniet. Her er første og anden etape nu sat til salg, hvor over halvdelen allerede er solgt. Bebyggelsen ligger - lige som Grønningen - på den tidligere kirkejord og har også indkørsel fra Østre Teglvæksvej. De kommende beboere i dette område har oprettet en Facebookgruppe 'Frugtlunden i Blovstrød', for at lære nye naboer bedre at kende og udveksle erfaringer med nybyg,

'Frugtlunden' består af 79 et- og to-plans rækkehuse. Illustration: HusCompagniet

'Frugtlunden' består af 79 et- og to-plans rækkehuse. Illustration: HusCompagniet

Skovvejen
På Skovvejen, som ligger i den nordlige ende af Kongevejen, er der stille og roligt vokset en hel ny by op bag støjskærmen mod Kongevejen. 15 af de 20 huse er færdige eller under opførelse, og de fleste af husene er nu beboet. Det er firmaerne Trelleborg og Frydkjær, som står for opførelsen af disse boliger.

En af de nye villaer på Skovvejen. Foto: AOB

En af de nye villaer på Skovvejen. Foto: AOB

Sjælsø Allé 1
Ombygningen af Blovstrødcentret er i fuld gang, og udlejningen startede medio august måned. Der er tale om 31 rækkehuse, som varierer i udformning og størrelse – der er således 21 typer at vælge imellem fra 112 m2 – 176 m2.  Boligerne er alle i 2-3 planer med 2-4 soveværelser og egen have/terrasse. Nogle boliger har direkte adgang til egen kælder – andre har separat depotrum i kælderen.

Boligerne ved Blovstrødcentret færdiggøres i etaper – og de første står nu klar til indflytning. Foto: AOB

Boligerne ved Blovstrødcentret færdiggøres i etaper – og de første står nu klar til indflytning. Foto: AOB

Der er fælles parkeringspladser på området omkring ejendommen. Den eksisterende bygnings karakter er bevaret – bl.a. med de store afvalmede røde tegltage. Boligerne færdiggøres i etaper – og de første står nu klar til indflytning.

Boligudbygningen fortsætter
Udover de ovenstående nævnte 'byer', som nu er under opførelse her i Blovstrød, kommer der endnu flere boliger til salg i de nærmeste år - jf. nedenstående oversigt. Her kan vi bl.a. nævne:
Pos. 5: Østre Teglværksvej (Bag Blovstrød Kro).
Pos. 9: Parkvej (På den tidligere spejdergrund).
Pos. 14: Teglværkskvarteret (Tæt ved XL-Byg).
Pos. 17: Græsmarken (Området ved Klatretræet).
Pos. 20: Sandersvej.

1500149463040.jpeg