Hastigheden på Kongevejen

Politiets fotovogne på Kongevejen virker kun i få dage, så er hastigheden igen over de 50 km/t. Men AOB har et forslag.

Flere undersøgelser har vist, at digitale fartmålere er den bedste løsning på   sænkning af hastigheden.   Fotomanipulation: AOB

Flere undersøgelser har vist, at digitale fartmålere er den bedste løsning på sænkning af hastigheden. Fotomanipulation: AOB

Politiet har mange gange haft fotovogne opstillet ved Kongevejen for at få bilisterne til at overholde de 50 km/t, som der bekendt er den tilladte max-hastighed her i Blovstrød. Man har endog haft to fotovogne samtidig opstillet med måleudstyr for at registrere trafikanter, der både kom fra nord og fra syd.

Men tilsyneladende hjælper det ikke ret meget - og det gør det heller ikke bedre, at umiddelbart inden bilisterne når byskiltet - når de kommer fra Birkerød-siden - så møder man to skilte med markeringen 60 km/t, hvilket lokker mange ind på Blovstrød-området med denne hastighed. Det er en fælde - selv om vi jo alle ved, at et byskilt med huse og tårn - som står lidt længere fremme - betyder max 50 Km/t. AOB mener, at man bør overveje at fjerne disse to skilte. 

Mange bilister mener, at disse to 60km-skilte er en fælde. Er de til glæde for politiets fotovogne? Foto: AOB

Mange bilister mener, at disse to 60km-skilte er en fælde. Er de til glæde for politiets fotovogne? Foto: AOB

I starten havde kommunen opsat orange hjælpe-skilte med teksten "Husk 50 km/t", men de blev hurtig fjernet igen. AOB har tidligere overfor kommunen fremført det synspunkt, at hvis man virkelig vil holde hastigheden nede på de 50 km/t gennem byen, er den absolut bedste løsning at opstille permanente elektroniske fartmålere, som viser DIN FART. En måler bør opstilles i begge ender af 50-km/t-zonen.

Fartviseren virker
Fartviseren øger trafikantens opmærksomhed og informerer om trafikantens aktuelle hastighed. Den fortæller bilisten, at han/hun kører for stærkt, og straks fjerner enhver fornuftig bilist foden fra speederen og anlægger et mere fornuftigt tempo - og det virker!

Hastighedsreduktionen er blivende
Flere undersøgelser har vist, at fartvisere medfører en reduktion af hastigheden, og at hastighedsreduktionen er blivende.

Fartviserne kan tilsluttes på forskellig vis, bl.a. som en solcelle-løsning, som gadelys-løsning eller som tilsluttes 230V.

Den eneste ulempe ved etablering af fartviserne er, at så kommer der ikke så mange fartbøder i statskassen!

FAKTA 2.jpg