Digital koks i valghandlingen i Blovstrød

Her til morgen måtte næsten 40 Blovstrød-borgere vente i over 20 minutter for at sætte deres kryds. 

Da først EDB-nedbruddet - efter 21 minutter - var blevet løst, kom der gang i stemmeafgivelserne på Blovstrød Skole. Foto: AOB

Da først EDB-nedbruddet - efter 21 minutter - var blevet løst, kom der gang i stemmeafgivelserne på Blovstrød Skole. Foto: AOB

EDB-KOKS  I år var det bestemt, at man over alt i landet allerede kunne stemme fra klokken 8:00, hvor det tidligere først har været klokken 9:00. Det gjorde, at mange bl.a. i Blovstrød mødte frem, inden man tog på arbejde - men da Niels Kirkegaard -valgforordnedes formand - åbnede valghandlingen ved at ringe med  klokken - gik der koks i den elektroniske stemmeoptælling - og de fremmødte kunne således ikke sætte deres kryds.

Tidligere på morgenen havde en EDB-tekniker tjekket, at alt fungerede perfekt, men det digitale system gik alligevel ned ved åbningen kl. 8:00. Der voksede sig hurtig en kø af 30 - 40 morgenfriske Blovstrød-borgere, som ville sætte deres kryds - men først efter 21 minutter - kunne man komme til ved stemmeboksene.

"De fleste tog det dog pænt, idet der også blev serveret kaffe til de ventende borgere. Enkelte måtte dog opgive at sætte krydset, idet de skulle videre på arbejde. Man må så håbe, at de senere på dagen fik mulighed for at stemme," siger Niels Kirkegaard. 

Årsagen til EDB-nedbruddet er endnu ikke afklaret - men det viser sig, at på Frederiksberg havde man samme problem.