Politiets pengemaskine arbejder også i ly af mørket

I går aftes var politiets fotovogn igen på besøg ved Kongevejen

Politiets nye måleudstyr tager ganske udmærkede billeder - også om natten, så man kan aldrig mere føle sig sikker - selvom det er mørkt. Her er situationen fra Kongevejen i går aftes, hvor måleudstyret står tæt ved fortovet, mens den sorte vogn er trukket lang tilbage. Foto: AOB

Politiets nye måleudstyr tager ganske udmærkede billeder - også om natten, så man kan aldrig mere føle sig sikker - selvom det er mørkt. Her er situationen fra Kongevejen i går aftes, hvor måleudstyret står tæt ved fortovet, mens den sorte vogn er trukket lang tilbage. Foto: AOB

MØRKELEG  I går aftes - i buldermørke - var politiets fotovogn igen parkeret ved Kongevejen ud for Blovstrød Byvej, og fangede mange fartsyndere, som kom kørende fra Birkerød med en noget større fart end de 50 km/t, som er den tilladte hastighed på denne strækning.

Fotovognen var parkeret et stykke væk fra Kongevejen, men selve måleudstyret var trukket ud tæt til fortorvet, og i mørket var der ingen af de hurtige bilister der overhovedet bemærkede, at de var blevet målt og fotograferet. Først senere får de en ‘kærlig hilsen’ fra politiet med et foto-bevis.

Oprindeligt havde politiet placeret deres fotovogn og måleudstyr bag præstegårdshavens hæk på den nordlige side af Blovstrød Byvej. Men de opdagede hurtigt, at det var en dårlig placering, for alle de bilister som kom fra Blovstrød Byvej og skulle ud på Kongevejen skyggede for måleapparaterne, så der var mange af de hurtige bilister, som politiet derved ikke fik fanget.

Efterfølgende flyttede de den sorte bil med måleudstyret over på den sydlige side af vejen, hvor de så i ly af mørket holdt halvt på fortorvet og halvt på græsplænen og trukket væk fra Kongevejen.

Det nye måleudstyr tager ganske udmærkede billeder også om natten, så man kan aldrig mere føle sig sikker selv om det er mørkt - og færdselspolitiet har således også nu fået natarbejde.