Festlig reformationsfejring med fortælling og festgudstjeneste

Alle Danmarks kirkeklokker ringer i anledning af reformationsfejringen tirsdag, den 31. oktober i tidsrummet klokken 17:00-17:15.

Historiefortæller Ditte Krøgholt, som skønt hun selv kalder sig en 'gammel kone' stadig elsker at fortælle.

Historiefortæller Ditte Krøgholt, som skønt hun selv kalder sig en 'gammel kone' stadig elsker at fortælle.

REFORMATIONEN  Tirsdag, den 31. oktober fejrer alle lutherske kirker verden over 500-året for reformationens begyndelse, da det præcis denne dag er 500 år siden, at Luther i 1517 bankede sine 95 teser op på porten til Slotskirken i Wittenberg.

Det fejres i Blovstrød Kirke med en festgudstjeneste med orgelmusik fra reformationen, luthersalmer, kor og sidst men ikke mindst fortælling ved den legendariske historiefortæller Ditte Krøgholt, som vil genfortælle Jakob Knudsens romaner om Martin Luther, hedder det i en pressemeddelelse fra kirken.

Den kendte historiefortæller Ditte Krøgholt forklarer selv, hvorfor hun fortæller: "Det er en kold tid som vi lever i" sang Kim Larsen. Og derfor trænger vi til at varme sindet med fortællinger. Hvis snusfornuft og daglige bekymringer alene fylder vores bevidsthed, bliver vi for indskrænkede. Vi har brug for at kunne løfte os op over hverdagen og lukke helt andre indtryk og tanker ind i vore hoveder - at høre om andre menneskers liv, deres lykke og ulykke, kærlighed og had, deres håb og deres tro - alt det, der også er det vigtigste i vort eget liv - til eftertanke, til glæde og til opbyggelse.”

Undervejs vil der blive serveret mad. Det er gratis at deltage, men på grund af maden ønskes tilmelding inden til Gunhild Fjord gcf@km.dk eller på 30 30 35 43.

Program for tirsdag, den 31. oktober::

17:00-17:15  Alle Danmarks kirkeklokker ringer i anledning af reformationsfejringen

17:30             Festgudstjeneste 

Ca. 18:15      Fællesspisning

Ca. 19:00      Fortælling ved Ditte Krøgholt