Den Grønne Karavane er kommet til Blovstrød Skole

Besøget finder sted fra i dag og til og med torsdag i denne uge.

Få tjek på miljøet.jpg

MILJØ  Alle 4.–6. klasser skal arbejde med miljø fra i dag, den 10. og frem til den 12. oktober, og borgmester Jørgen Johansen sorterer affald den 12. oktober, når Den Grønne Karavane er i Blovstrød Skole.

Den Grønne Karavane har en stribe forskellige værksteder, debat og økoleg med til skolen.

Alle børnene i 4.-6. klasse får tre dage, hvor den almindelige skoledag bliver forandret på kryds og tværs. Det kommer ikke til at gå stille af, for alle sanser og hele kroppen skal bruges.

Følgende aktiviteter bliver gennemført:
Lav klimavenlig økomad - tjek på klima og økologi i køkkenet, Miljøjagten og Miljødetektiven - 12 poster afslører om din skole er grøn eller gris?, Sæt farve på miljøet - mal et fælles billede med naturmaling, Stil skarpt på skolens miljø - tag foto og video og lav en fortælling på nettet, En på kassen - lav fuglekasser til skolen, Plant et godt miljø - få fingre i mulden og gør skolen grøn, Vandets vej - sjove vandforsøg og viden om vandforbrug og vandets kredsløb samt Få ny energi - lær at styre energien med sol og vind, og lad havet oversvømme en by!

Besøget afrundes med en miljødebat torsdag eftermiddag, hvor elever, skolelederen og borgmester Jørgen Johansen debatterer skolens miljø i fremtiden. Karavanens sidste indslag er en kort økoleg med affaldssortering på tid mellem børn og voksne.